REGIO - Alkmaar Sport en Holland Sport organiseren deze voorjaarsvakantie een extreem actief sportprogramma voor de jeugd van 0-12 jaar! Een breed scala aan sportactiviteiten passeert een week lang de revue. De aftrap is op maandag 20 februari. Op die dag gaat de eerste editie van het Sportspektakel in Warmenhuizen van start. Hekkensluiter is de altijd druk bezochte Dreumesinstuif in Sportcomplex De Meent op vrijdag 24 februari.

Sport en spektakel in Warmenhuizen
Voor het eerst organiseert Holland Sport een Sportspektakel in Sporthal De Doorbraak in Warmenhuizen. Maandag 20 februari is het zover. Alle kinderen uit Warmenhuizen en omgeving zijn van harte uitgenodigd om een hele dag te komen springen, klauteren en klimmen. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op grote luchtkussens en onder ervaren begeleiding meedoen aan verschillende sportactiviteiten. Bovendien kunnen ze deelnemen aan speciale sportclinics als freerunning en basketbal. Het Dreumes Sportspektakel voor kinderen van 1 t/m 5 jaar start om 10:00 uur en eindigt om 12:00 uur. Van 13:00 - 16:00 uur is het de beurt aan kinderen van 6 t/m 12 jaar. Entree: € 4,50 p.p. voor kinderen van 1 t/m 5 jaar bij aanmelding vooraf (€ 5,50 p.p. aan de deur). De entree voor kinderen van 6 t/m 12 jaar bedraagt € 5,- bij aanmelding vooraf (€ 6,- p.p. aan de deur). Begeleiders hebben gratis toegang.

Supervette disco
Op dinsdag 21 februari vindt van 9.30-16.30 uur het Sportspektakel in Sporthal het Vennewater in Heiloo plaats. Kinderen kunnen deze dag naast verschillende spelactiviteiten diverse sportclinics volgen, waaronder bootcamp, atletiek, voetbal, schermen, streetdance en boksen. Van 12.15-13.00 uur organiseert Jongerenwerk Heiloo een supervette disco. Toegang bedraagt 3,50 euro per kind. Vooraf aanmelden kan, maar is niet noodzakelijk. Groepen zijn in overleg welkom tegen een gereduceerd tarief van 2,50 p.p.

Freerunning, karate en dans in Schoorl
Op woensdag 22 februari vindt het Sportspektakel in Sporthal De Blinkerd in Schoorl plaats. Van 12.30 - 16.30 uur kunnen kinderen uit Schoorl en omgeving springen, klauteren en glijden op luchtkussens en meedoen aan coole spelletjes en sportieve kennismakingslessen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan diverse sportclinics, waaronder freerunning, karate en dans. Zij kunnen zich bij binnenkomst inschrijven voor deze clinics. De entree bedraagt € 3,50 per kind. Leuke verrassing: elk kind dat deelneemt aan het Sportspektakel in Schoorl ontvangt een vrijkaartje voor zwembad De Beeck op 23 of 25 februari!

Grote Sporthappening in De Meent
Het Sportspektakel in gymzaal De Meent op donderdag 23 februari heeft dit keer een bomvol programma met onder andere coole sportclinics als curling, atletiek, trampoline springen, turnen, karate en hiphop. Er zijn optredens van Alkmaars Talent en.. de volleybal bus komt langs! Van 10.00 – 12.00 uur zijn de kinderen van BSO’s, kinderdagverblijven en overige groepen welkom (graag van tevoren reserveren). Van 12.30 – 16.30 uur is het spektakel geopend voor reguliere deelnemers. De entree is € 2,50 voor BSO’s, kinderdagverblijven en groepen en € 3,50 voor reguliere deelnemers. Gratis toegang op vertoon van Alkmaar Pas.

Dreumessportdag
Vrijdagochtend 24 februari van 10.00-12.00 uur is er Dreumesinstuif voor kinderen tot 5 jaar in Sportcomplex De Meent. Dit belooft een extra leuke ochtend te worden met veel sport en spel. Natuurlijk komt mascotte Freddy Fit langs om samen te dansen en je kunt met hem op de foto. Kosten bij inschrijving vooraf € 4,- per kind, of € 5,- op de dag zelf.

Inschrijven is nu al mogelijk. Voor meer informatie of om aan te melden kunt u terecht op www.alkmaarsport.nl/inschrijven.