ALKMAAR - De oproep vanuit diverse instanties om voor de jongeren sportactiviteiten te organiseren in de buitenlucht is in Alkmaar niet aan dovemansoren gericht. In de voorjaarsvakantie staat er een gratis programma voor jongeren van 13 t/m 17 jaar klaar, met een grote variatie aan aanbod. Van een Urban Sports middag tot een Outdoor Shooting activiteit, lasergamen en (meiden)voetbal, dans en basketball clinics. Alle activiteiten vinden in de buitenlucht plaats. Het complete aanbod met tijden en locaties is te vinden op www.alkmaarsport.nl/wintergames.

Bij Outdoorpark Alkmaar kunnen de jongeren zaterdag 20 februari meedoen aan ‘Outdoor Shooting’ waar ze gaan boogschieten en het spel Archery Tag spelen. Op woensdag 24 februari vindt een Urban Sports middag plaats bij Sportcomplex Oosterhout, met o.a. Freerunnen, Stuntsteppen en HipHop op het programma. Niet ver van de Oosterhout, in de voetbalkooien aan de Melis Stokelaan, kunnen meiden maandag 22 februari om 15.30 uur een meidenvoetbal clinic volgen. Ook staat meidenvoetbal op het programma in De Rijp op woensdag om 11.00 uur. In de Alkmaarse buitengebieden wordt daarnaast ook gelasergamed, op het schoolplein van de Balein/Tweemaster, op vrijdagavond van 18.30-20.00 uur. Op het veldje aan de Drechterwaard staat van maandag 22 t/m vrijdag 26 februari van 15.15-16.30 uur een dans- of basketball trainer klaar om voor de jongeren een leuke clinic te verzorgen. En in Alkmaar Noord verzorgt Nationaal zaalvoetballer Amir Molkârâi op dinsdagmiddag 22 februari een voetbalclinic.

Voor zowel het Outdoor Shooting als de Urban Sport middag is het nodig je aan te melden, de andere clinics zijn vrij toegankelijk. Het complete overzicht van sporten, locaties en tijden én de inschrijfmogelijkheden zijn terug te vinden op www.alkmaarsport.nl/wintergames.

Activiteiten voor jongere jeugd
Met de jeugd t/m 12 jaar wordt in de voorjaarsvakanties op vijf locaties Levend Stratego gespeeld. Aanmelden voor deze (gratis) activiteit is noodzakelijk en kan via www.alkmaarsport.nl/levendstratego.