VOLENDAM – De Alkmaar Guardians konden de goede seizoenstart donderdagavond in een spannende wedstrijd niet doorzetten tegen Volendam. De doordeweekse wedstrijd ging uiteindelijk verloren, 83-76.

De Guardians miste drie basisspelers en begon de wedstrijd niet scherp genoeg. In de verdediging stonden de mannen niet goed, er werd niet goed door geroteerd en er was onderling te weinig communicatie. In de aanval miste de ploeg rust en werden vaak de verkeerde opties genomen waardoor het team halverwege het tweede kwart tegen een 28-15 achterstand aankeek. Door een aangescherpte verdediging en een aantal goede scores van John Campbel en Jamil de Heer kwamen de bezoekers uit Alkmaar terug tot een 41-37 ruststand.

Na rust werd deze lijn doorgezet en kwam het team van Adam Lenaarts op een 56-57 voorsprong. Vooral door goed verdedigend werk van Steve Bleeker op de Volendamse topscoorder Jeroen Smit konden de Alkmaarders langszij komen. In het vierde kwart liepen de bezoekers uit naar 60-65. Helaas liepen de Alkmaarders al snel tegen vijf team fouten aan waardoor de thuisploeg vaak op de vrije worp lijn stond. Hierdoor kon Volendam de wedstrijd rechttrekken en uitlopen naar een 83-76 eindstand. Het team van Alkmaar Guardians heeft nog veel te leren maar hebben op sommige momenten leuk en attractief basketbal laten zien. ‘We moeten uit deze wedstrijd de goede punten onthouden en leren van onze fouten’, zei Jeroen IJsendijk na afloop. ‘De ploeg bleef positief en verviel niet terug in negativiteit naar de scheids of naar elkaar. Het kwartje kon echt twee kanten opvallen.’

Scores Alkmaar Guardians: Jeroen IJsendijk (18), Wienand de Waal Mallefijt (16), Jamil de Heer (14), Steve Bleeker (9), John Campbel (9), Ralf van Santen (5), Gerjan Bult (3), Melvin Harmersma (2).