HEILOO - Trainen, spelen en coachen van nieuwe wedstrijdenvormen. ‘Cruyff Football by Team Jonk’ wil het voetbal in Nederland hervormen en laat in Noord-Holland bij de Foresters Heiloo zien hoe dat kan. Nieuwsgierig, meld je nu aan voor de workshop 6x6 voetbal die is op vrijdag 3 november van 18:30 tot 21:30 uur op de Egelshoek. De workshop is voor alle jeugdtrainers (specifiek voor O8, O9 en 10), coördinatoren en hoofden jeugdopleiding in Noord Holland. Aanmelden via www.cruyfffootball.com.

Cruyff Football is verantwoordelijk voor de verspreiding van de voetbal- en opleidingsvisie van Johan Cruijff. Bij een aantal verenigingen in Nederland organiseert Team Wim Jonk daarom workshops voor clubs en trainers uit de regio om te helpen bij het omgaan met de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

Spelplezier, techniek en creativiteit

Sinds dit seizoen speelt het Nederlandse jeugdvoetbal definitief volgens de nieuwe wedstrijdvorm 6-tegen-6 voor pupillen in de leeftijdsgroepen Onder 8 en Onder 9. Volgend seizoen volgt de Onder 10 dit voorbeeld en gaan ook de Onder 11 en 12 in een aangepaste vorm gaan spelen (8-tegen-8). Deze grootschalige hervorming volgt vanuit het thema “spelen in kleinere ruimtes” en de noodzaak het Nederlandse jeugdvoetbal te verbeteren. Door de nieuwe wedstrijdvormen worden spelers technische vaardiger en creatiever. Tegelijk neemt het spelplezier toe door meer balcontacten en kleinere veldafmetingen die beter aansluiten bij de kenmerken van kinderen van deze leeftijden.

Hoe ziet de workshop eruit?

Op 3 november krijgt een selectieteam van JO10 van de Foresters 6x6 training van het ‘Team Wim Jonk’. Als deelnemer van de workshop leer je hoe je 6x6 wedstrijden kan coachen en begeleiden, spelers te trainen en is uitleg over de invloed van 6x6 wedstrijden op de trainingsopbouw en bijpassende oefeningen. De kosten per deelnemer zijn € 29,00 (incl. koffie en thee).

Meer informatie

Wil je meer weten over de workshop, aanmeldingen of het gedachtegoed achter Cruyff Football, ga dan naar www.cruyfffootball.com. Geïnteresseerd in het programma van 3 november ga dan naar www.deforesters.nl.