ALKMAAR - Onder de enthousiaste leiding van trainer Pieter Kraakman heeft het kabouterprogramma van Alcmaria Victrix voetbalclub in korte tijd een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het aantal kabouters passeerde vandaag de grens van 125 kabouter leden, waarmee de jeugdafdeling van Alcmaria Victrix floreert.


Steeds meer meisjes

Wat nog opmerkelijker is, is de groeiende participatie van meisjes in het kabouterteam. Het aantal meiden dat begint met voetballen neemt flink toe, wat bijdraagt aan de diversiteit en inclusiviteit binnen de club.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd vandaag een mijlpaal bereikt, met Isa Schouten als de 125e kabouter die zich aansluit bij de Alcmaria Victrix-familie. Om deze speciale gelegenheid te markeren, werd Isa verrast met een prachtig Alcmaria shirt, voorzien van haar naam en rugnummer 125.

125 kabouters in het jaar dat de club 125 jaar bestaat

"Prachtig om te zien dat we in korte tijd zijn gegroeid tot 125 kabouters. en dat in het jaar dat Alcmaria Victrix 125 jaar bestaat. Dat had ik nooit durven dromen", aldus Pieter Kraakman. X jaar geleden vond hij dat de jeugd van Alcmaria een boost nodig had. Toen begon hij met het initiatief om kaboutervoetbal te introduceren. Een aantal ouders was enthousiast en bracht iedere zaterdag hun zoon of dochter weer op de club. We begonnen met 4 kabouters, maar het werden er al snel meer. "Binnen no time waren het er 25 en hadden we meer trainers nodig.

Vervolgens groeiden we binnen 1 jaar naar 50 kabouters. Toen moesten we de groep opdelen in 2 uurtjes. En inmiddels zijn we iedere zaterdag met een groep van enthousiaste vrijwilligers van 0900u tot 1200u alle kabouters aan het vermaken", aldus Kraakman.

Op naar de 200 kabouters

De club is verheugd over de groeiende belangstelling voor het kabouterprogramma en zet zich in om een stimulerende en plezierige omgeving te bieden waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen. Alcmaria Victrix kijkt uit naar een veelbelovende toekomst, waarin de kabouters bloeien op en naast het veld.

Voor meer informatie: https://www.alcmariavictrix.nl/kabouters

Over Alcmaria Victrix Voetbalclub

Alcmaria Victrix is een bloeiende voetbalclub in Alkmaar, waar zowel prestatie als plezier hand in hand gaan. Met een groeiend aantal jeugdspelers en diverse initiatieven om de sport toegankelijk te maken, staat de club bekend om zijn sterke gemeenschapsgevoel en sportieve successen.