ALKMAAR - De Nederlandse Padelbond is druk bezig met het samenstellen van de Nederlandse padelteams voor het Europees Kampioenschap dat van 3 tot en met 9 november in Italie wordt gehouden.

Bij de voorselectie van totaal 16 spelers die nu is samengesteld, zijn er maar liefst 4 spelers van TPC Daalmeer geselecteerd voor het Nederlands Mannenteam.

De jonge talenten Menno Nolten, Giovanni Bos en Tymo Berger zijn samen met de clubtrainer van TPC Daalmeer Charlie Koper geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands padelteam.

Voorzitter Eric de Lange is er trots op dat deze mannen gaan strijden om een plek bij de 8 beste spelers van Nederland. Het geeft aan dat we als vereniging op de goede weg zijn met de ontwikkeling van Padel. Maar we zijn er nog niet, met name op het gebied van de jeugd liggen er nog uitdagingen. De komende weken wordt er samen met de Padelschool de Padelkings gewerkt aan een programma om ook de jongste jeugd te enthousiasmeren voor padel. Dat de groei van padel voorlopig nog niet stopt is wel duidelijk aldus Eric.

Er volgt voor de spelers van TPC Daalmeer een drukke periode van trainingen en toernooien voordat de definitieve selectie bekend gemaakt gaat worden. De bondscoach zal uit deze 16 spelers uiteindelijk op 30 september 8 spelers selecteren die meegaan naar het EK 2019 in Rome.

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.

Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets. Meer over Padel lees u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op http://padelmagazine.tpcdaalmeer.nl/