ALKMAAR - Het harde trainen en de mooie resultaten op vele internationale kwalificatietoernooien dit schermseizoen betaalt zich uit voor vier jeugdschermers van HollandSchermers. Tussen 21 en 28 februari mogen cadetten Lotte Dammroff, Talitha Sluman, Jonas Moerbeek en junior Ava Emanuel afreizen naar Estland voor deelname aan het EJK 2023. Het is een bijzonder grote afvaardiging van de vereniging HollandSchermen. In totaal selecteerde de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) dertien jeugdschermers op het wapen floret. Hoofdtrainer Jeroen Divendal, die Team NL onder andere zal begeleiden, is trots. Divendal: "Het blijft inspirerend om te zien hoe jonge kinderen bij onze club zich ontwikkelen tot evenwichtige jonge atleten."

Voor de drie cadetten is het de eerste keer dat zij deelnemen aan een EJK. Talitha Sluman: "Wij kijken er heel erg naar uit om ons te meten met de beste Europese jeugdschermers." Lotte Dammroff en Talitha Sluman hebben hun individuele wedstrijd (U17) op 21 februari. Jonas Moerbeek volgt op 22 februari. Op 25 februari komt Ava Emanuel uit in de categorie junioren (U20). Het is voor haar de derde keer dat zij deelneemt aan het EJK. Zij bereiden zich voor op het EJK met schermtraining van de maîtres Jeroen Divendal en Siroos Feizaskari en krachttraining van Day de Wijn.

Al jaren gaan er schermers vanuit HollandSchermen naar het EJK en WJK. Ondersteuning vanuit het Regionaal Talenten Centrum van de gemeente Alkmaar is een belangrijke impuls voor het opleiden van topsporters. Meer informatie over de trainingslocaties van HollandSchermen in Alkmaar en Heemstede www.hollandschermen.nl.