ALKMAAR - Gedurende de twee coronajaren 2020 en 2021 kon het Victorie Open tennistoernooi bij LTC De Zes Wielen met de nodige maatregelen doorgang vinden. Nu de maatregelen al enige tijd van de baan zijn is de organisatie blij en opgelucht dat men eindelijk weer eens een toernooi als vanouds kan organiseren, dus met veel sportiviteit en vooral gezelligheid.


Vandaag, zaterdag 23 juli, wordt op het mooie complex langs de Hoornsevaart de eerste bal geslagen van het toernooi dat duurt t/m zondag 31 juli. Victorie Open Alkmaar staat dan negen dagen lang weer garant voor het nodige tennisplezier en vele spannende wedstrijden. Dat men er aan toe is om weer eens een toernooi op de ouderwetse manier te mogen organiseren bleek wel uit het aantal inschrijvingen want de organisatie moest nog de nodige spelers uitsloten.

Toernooidirecteur Jamilla Ladoex de Fretes, al zeven jaar deel uitmakend van de organisatie, vindt het elk jaar weer jammer om spelers te moeten teleurstellen. "Maar het geeft ook aan hoezeer het toernooi leeft onder de mensen" Samen met de overige commissieleden, bestaande uit Reni van der Gragt, Winny Kloosterman, Romy Bruin, Juul Vijver en Joost en Reinout Huese kijkt men weer uit naar het toernooi.

Waar men de vorige twee jaar rekening moest houden met o.a. de anderhalve meter maatregel en er geen feestavonden konden plaatsvinden is deze week alles weer mogelijk. Naast de vele tenniswedstrijden, het wedstrijdschema zit dus bomvol, betekent dat de nodige live-muziek, overheerlijke maaltijden en de nodige entertainment onder meer met de Pubquiz en de Silent Disco.

"Victorie Open is er weer klaar voor om iedereen een week te bezorgen waarover nog lang nagepraat wordt", zo laat de organisatie weten. Op Toernooi.nl staat een overzicht van alle wedstrijden die op het programma staan en de laatste nieuwtjes zijn te volgen via de socials van Victorie Open Alkmaar.

Alkmaars Dagblad is dagelijks present voor een dagjournaal.