ALKMAAR - Nadat er voor het eerst in drie jaar weer een ouderwets gezellige feestavond werd georganiseerd tijdens de zevende dag van het Victorie Open gaat men vanaf vandaag het slotweekend in. Het belooft een zeer drukke zaterdag te worden met liefst 55 wedstrijden op het programma op het sfeervolle tennispark van LTC De Zes Wielen.

De vrijdag bracht weer de nodige beslissingen voor de laatste twee dagen van het tot dusverre zeer geslaagde toernooi. Onder stralende weersomstandigheden werden er 27 wedstrijden gespeeld. Hierbij zaten er diverse duels met de nodige spanning er op. Zo was de langste partij van de dag, in het GD7, zelfs zinderend van het begin tot het eind. Michael Koeleman en Kim Quant wisten na 2 uur en 35 minuten uiteindelijk met 6-4, 3-6, 7-6 te zegevieren tegen Winny Kloosterman en David Vaartjes.

In de hoogste categorie bij de heren (HE3) wist Ivo Meijles zich als laatste te plaatsen voor de halve finale door Gijs Scheltema de Heere met 3-6, 7-5, 6-3 terug te wijzen. Meijles zal het zaterdag opnemen tegen Twan Grooteman waar de andere halve finale gaat tussen Tim Emmerik en Ralph Knol. In de HE4 had Ramon Wenker zich al eerder voor de halve finale weten te plaatsen en daar kwamen vrijdag Marco Vierbergen, Victor Laan en Yannick Klaver bij.

In de GD3 was de beslissing donderdag al gevallen met winst voor Roy Kruijer en Nienke Bommer, maar in de strijd om de tweede plaats maakten René Nannes en Lianne Bruin een sportieve en spannende strijd van tegen Chris de Waard en Marloes Dijkmans (3-6, 6-3, 7-5). In de DD4 ging de toernooiwinst naar Lous Oudejans en Carly Sieval die met 6-4, 6-3 te sterk bleken voor Marloes Gerbrands Thesingh en Jamilla Ladoex de Fretes. Laat op de avond wisten Tim Emmerik en Pascal Kabalt zich eenvoudig te plaatsen voor de finale van het HD4 door Pepijn Roos en Tijmen Grondhout met 6-0, 6-0 te verslaan.

Wat volgde was een zeer geslaagde en gezellige feestavond met livemuziek van Trots/Elements en DJ Jim Buiter die tot in de late uurtjes de voetjes van de dansvloer wist te krijgen. Of iedereen fit genoeg is om zaterdag weer het beste uit zichzelf naar boven te halen zal moeten blijken als de eerste wedstrijden al om 09.30 uur aanvangen.

Kijk voor alle uitslagen van vrijdag en het programma van vandaag op Toernooi.nl. Check ook eens de socials van Victorie Open voor de laatste nieuwtjes en foto's van zowel de wedstrijden als de feestavond.

Foto's: DP Sportfotografie