ALKMAAR - Ondanks de regen op donderdag, gelukkig viel het mee vanaf het moment dat de eerste bal werd geslagen, bleek de Hollandse avond tijdens Victorie Open 2023 een groot succes. Terwijl er op de zeven banen van LTC De Zes Wielen de nodige punten werden gescoord zorgde volkszanger Stef Horn voor een vrolijke noot. Het bleek een opmaat voor de feestavond van hedenavond met het finaleweekend in zicht.


De eerste beslissing viel woensdag in het GD3 alwaar Roy Kruijer en Nienke Bommer de toernooiwinst pakten door Sam van Rijsewijk en Merel Zeegers met 6-1, 7-6 te verslaan. In het HE3 werd de als eerste geplaatste Martijn de Does de derde halve finalist door te sterk te zijn voor Yvo van der Horst (6-1, 6-4). Tegelijkertijd plaatsten René Nannes en Victor Laan zich voor de halve finale in het HD4 door Pepijn Roos en Tijmen Grondhout met 6-4, 7-5 te kloppen.

Naast alle overige wedstrijden wist Stef Horn de sfeer te verhogen op deze Hollandse avond met de nodige meezingers. In die sfeer volgde op baan 4 nog een zinderende kwartfinale in het DD8 tussen Mandy Bitter en Danielle Boon tegen Lenneke Mooij en Sanne Top. Ondanks een late onderbreking door de regen waardoor het duel pas om 00.30 uur tot zijn eind kwam wisten Bitter en Boon onder luid gejuich van het nog aanwezige publiek met 5-7, 6-4, 6-2 te zegevieren.

Vandaag staat vooral in het teken van de feestavond, maar uiteraard wordt er ook weer volop gespeeld vanaf 16.00 uur met totaal 26 wedstrijden op het programma. In de avond uren zullen Bb & the Blue Band en DJ Jim Buiter de toch al optimale sfeer nog eens verhogen tot in de late uurtjes.

Kijk voor het complete programma op Toernooi.nl

Kijk voor meer nieuws en foto's van Victorie Open 2023 ook via de socials: Facebook en Instagram

Foto's: DP Sportfotografie