ALKMAAR - Ondanks enkele forse buien en wat oponthoud gedurende de week is de toernooicommissie van het Victorie Open Alkmaar er toch in geslaagd om vandaag zonder enige vertraging aan de finaledag te beginnen. Op zondag staan er tussen 09.30 uur en pakweg 18.00 uur liefst dertig finalewedstrijden op het programma op het fraaie en gezellige sportpark van LTC De Zes Wielen.


Dit kwam mede tot stand omdat op de zaterdag de wel voorspelde buien uitblijven en men rap kon inlopen op het schema dat vrijdagavond enige vertraging opliep. Bijna zestig wedstrijden werden er gespeeld waardoor er op de zeven banen continu iets te beleven viel op diverse niveau's. In de hoogste categorie, de HE3, moest de laatste finaleplaats nog worden bepaald en die ging uiteindelijk naar de als tweede geplaatste Martijn de Does. Hij versloeg in een spannende halve finale Remco Reinhard 6-4, 6-7, 4-6. De Does treft vandaag om 12.30 uur de als eerste geplaatste Sem Snoek in de finale. Een categorie lager, de HE4, zal de finale gaan tussen thuisspelers Rens Langedijk en Tim Emmerik. Beiden maakten zaterdag indruk. Emmerik door de als eerste geplaatste Koen Hollenberg terug te wijzen (6-1, 6-1). Langedijk moest, inclusief dubbel, liefst drie wedstrijden spelen op zaterdag, maar wist zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale door Jordy Schifferstein te kloppen. De finale van de HE4 zal om 11.30 uur aanvangen.

Het complete programma van deze en alle andere finales is te bekijken op Toernooi.nl.

Foto's van de gehele toernooiweek zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie.