ALKMAAR - De wind was voor velen de grootste tegenstander tijdens de vijfde dag van het Victorie Open Alkmaar op het mooi sportpark van LTC De Zes Wielen. DE spelers werden woensdag, met name tijdens de servicebeurten regelmatig geplaagd door een fikse windstoot. Inmiddels is het toernooi over de hleft en komen we steeds meer in het stadium waarin de beslissingen gaan vallen.


Twee tennisers wisten zich te plaatsen voor de halve finales van het HE3, namelijk Robert Kef en Martijn de Does. Kef won met 6-4, 6-4 van Emiel Veldman terwijl De does zijn harde service regelmatig door de wind heen sloeg en daarmee Yvo van der Horst kansloos latend (6-2, 6-0) . In het HE4 was het Koen Hollenberg die de halve finale wist te bereiken door Jurgen Nieuwpoort in twee sets te kloppen (6-4, 6-2).

Een stuk spannender was het in het gemengd dubbel (3) alwaar Nienke Bommer en Roy Kruijer in drie sets wisten te winnen van Chris de Waard en Rianne van Son (3-6, 6-2, 6-2). Spektakel was er helemaal bij de partij in het HD6 tussen de thuisspelers Rolin Barsingerhorn/Edvin Talundzic en Reinout en Joost Huese. Waar de beide broers de eerste set met 1-6 wisten te winnen kwamen ze er in de tweede set (6-0) niet aan te pas. De derde set bood volop spanning die uiteindelijk in de tie-break in het voordeel van Talundzic/Barsingerhorn werd beslist.

Kijk hier voor alle uitslagen van woensdag.

Tijdens de zesde dag van het Victorie Open staan er 26 wedstrijden gepland. Hierbij ondermeer de laatste kwartfinale in de HD3 tussen Sem Snoek en Daniel Bekker. In de HD3 komen Pascal Kabalt en Tim Emmerik uit tegen Yvo van der Horst en Ralph Knol. In de HE4 neemt de als 2e geplaatste Rens Langedijk het op tegen Vincent du Bois.

Het overige programma is hier te bekijken.


Foto's zijn te bekijken via de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie