ALKMAAR - Breek de week op woensdag, is een veelgehoord gezegde en dat gaat ook op voor het Victorie Open tennistoernooi bij ltc de Zes Wielen in Alkmaar. Na vandaag is men immers over de helft van het negendaagse toernooi.


Met rustig en zacht zomerweer, ideaal om te spelen, en het publiek dat zich goed houdt aan de maatregelen m.b.t. het coronavrus blijken de eerste vier dagen inmiddels meer dn geslaagd. Ook dinsdag werd er weer op alle niveaus gestreden en werd het voor sommigen zelfs nog nachtwerk. De laatste drie partijen die op het programma stonden, toevallig allen in het HD7, waren spannend en werden allen pas na drie sets beslist.

In de hoogste categorie, HE3, was het Martijn de Does die zich als eerste plaatste voor de halve finale. Hij wist overtuigend de nummer twee van de plaatsingslijst, Stef van Straalen, aan de kant te zetten (6-2, 6-3). Hedenavond staan er nog twee kwartfinales op het programma. In het HE4 werden er zelfs drie partijen gespeeld en daar plaatsten Jeroen Tesselaar, Joost Grooteman en Sam van Rijsewijk zich voor de volgende ronde.

Spannend was het ook in de eerste poulewestrijd van het DD3. Twee tiebreaks moesten het duel tussen het als eerste geplaatste koppel Caroline Terstal/Bo Dekker en Lous Oudejans/Carly Sieval beslissen (7-6, 7-6).

Vandaag staan er vanaf 16.00 uur weer 29 wedstrijden op het programma met daarbij twee kwartfinales in de HE3. De als vierde geplaatste Dentrey Veenstra ontmoet Twan Grooteman en Huub de Boer neemt het op tegen de nummer 3 van de lijst, Emiel Veldman. Ook de partij in de tweederonde van het HE4 tussen thuisspelers Erdem Türkmen en Mischa Wijnker belooft spektakel, terwijl er ook mooie partijen op het programma staan in zowel HD4, DD4 als GD4.
Kijk hier voor het complete wedstrijdschema.


Foto's van alle wedstrijddagen zijn te bekijken via de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.