ALKMAAR - Het Victorie Open Alkmaar gaat langzamerhand richting de climax. Nadat vandaag de laatste doordeweekse speelronde is met liefst 25 wedstrijden kunnen we ons opmaken voor het finaleweekend waarin alle beslissingen zullen vallen.


Beslissingen vielen er ook op donderdagavond alwaar Sem Snoek zich als laatste plaatse voor de halve finale van de HE3 door Daniel Bekker in twee sets te verslaan (7-6, 6-4). Nog veel spannender was het in de HD3 bij de wedstrijd tussen Pascal Kabalt/Tim Emmerik tegen Yvo van der Horst/Ralph Knol. Het eerstgenoemde koppel zegevierde uiteindelijk met 6-3, 1-6, 7-6. In de HE45 had de als tweede geplaatste Rens Langedijk eveneens vier sets nodig om Vincent du Bois te verslaan (6-4, 1-6, 1-6). In de HD5 moesten de als eerste geplaatste Casper Kroon en Jerome Moes zich gewonnen geven tegen Marc Kemner en Maarten de Vries (6-4, 3-6, 3-6). Hetzelfde ging op in de DD5 voor de nummer 1 van de plaatsingslijst, Romy Bruin en Jane van der Knaap. Zij verloren met 6-2, 6-7, 1-6 van Mariska Buwalda en Charelle Oudeman.

Kijk hier voor alle uitslagen van donderdag.

Vrijdag beginnen de wedstrijd alweer om 16.00 uur en hier zitten enkele zeer interessante duels tussen. Zo zijn er twee kwartfinales in de HE4. Eerst neem Jonathan Rep het op tegen Jordy Schifferstein en vervolgens is het de beurt aan Rens Langedijk tegen Youri Ben-Hur. Het thuispubliek zal echter het meest uitkijken naar de halve fnale in het GD4 tussen Lianne Bruin en Jerome Moes tegen René Nannes en Sanne Dekker. Ook in het GD4 staat er een halve finale op het programma als Alice Paarlberg en Casper Kroon het opnemen tegen Sjoukje Pel en Koen Zonneveld.

Kijk hier voor het complete programma van vrijdag.


DP Sportfotografie maakt dagelijks foto's op het tyoernooi welke zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.