ALKMAAR - Het Victorie Open tennistoernooi op de banen van LTC De Zes Wielen zit er weer op. In de afgelopen negen dagen waren wij dagelijks getuige van één de gezelligste en drukste toernooien van Noord-Holland en men deed die naam weer eer aan. "Victorie Open is meer dan alleen tennis", aldus toernooidirecteur Jamilla Ladoex de Fretes.


Het was qua weer niet de meest succesvolle editie, maar toch kan de organisatie weer tevreden terugkijken op de negen dagen op het mooie tennispark aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. "Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en ik ben trots op hoe we dit weer met zijn allen hebben neergezet", adlus de toernooileider. Jamilla Ladoex de Fretes is naast haar bestuursfunctie bij LTC De Zes Wielen inmiddels al zeven jaar betrokken bij het Victorie Open. "Maar zonder alle vrijwilligers is dit niet mogelijk. We hebben een toernooicommissie van zes personen, maar ook de mensen die dagelijks achter de bar staan of het complex dagelijks weer schoonmaken zijn hierin onmisbare schakels".

En het vergt nogal een organisatie want ook dit jaar waren er meer dan 500 inschrijvingen waardoor er zelfs zo'n 120 deelnemers uitgeloot moesten worden. Het "meer dan alleen tennis" is al jaren de filosofie van de organisatie. "Ook dit jaar hadden wij weer tal van activiteiten rondom het tennistoernooi. Donderdag was er een geslaagde Hollandse avond met volkszanger Stef Horn en op vrijdag was het feest helemaal compleet met optredens van Bob en de blue Band en DJ Jim Buiter tijdens de zeer gezellige feestavond. Daarnaast zijn de pubquiz met Simon Blaauw en de dagelijkse verse daghap uit de kueken van Juul inmiddels een jarenlange traditie", aldus Ladoex de Fretes.

Ook over het sportieve gebeuren kan de organisatie tevreden zijn. Ondnaks dat het weer niet altijd mee zat werden er alleen in het eerste speelweekend een drietal wedstrijden verplaatst naar de binnenbanen van TPC Daalmeer. "We hebben doordeweeks wel wat buien gehad, maar onze banen kunnen dat goed aan en veel invloed op het overvolle speelschema heeft het niet gehad".

Tijdens de finaledag, waar er 31 wedstrijden werden gespeeld loopt het schema wel een klein uurtje uit, mede door enkele spannende driesetters al in de ochtenduren, zoals het ook hoort op een finaledag waarin de sterksten van elke categorie elkaar bestrijden. In de hoogste categorie, de HE3, gaat de finale tussen de twee hoogst geplaatste spelers, Martijn de Does (1) en Mauk Smit (2). Een straffe wind maakte het spelen moeilijk en daar blijkt Smit uiteindelijk het beste mee om te gaan (7-6, 6-1). De winst in de HD3 ging naar Jasper Dekker en Twan Zonneveld van TPC Heiloo en in het GD3 naar Roy Kuijer en Nienke Bommer.

Succes was er ook voor Gijs Scheltema De Heere en Chenaux Jonkhart van thuisvereniging LTC De Zes Wielen. Gezamenlijk wonnen zij de HD4 door in de finale Tim Emmerik en Pascal Kabalt te kloppen (6-2, 6-0). Scheltema de Heere wist later op de middag zijn sterke toernooi luister bij te zetten door ook de HE4 te winnen tegen Chris de Waard (6-3, 7-6). Het bleek een mooi slotstuk van een zeer geslaagde week met bijna louter winnaars.

Kijk voor alle uitslagen en eindstanden op Toernooi.nl

Foto's: DP Sportfotografie