ALKMAAR - Een gehavend Alkmaarsche Boys heeft zondag een valse start gemaakt in de 2e Klasse A. Thuis tegen De Zouaven kreeg de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk een fikse zeperd te verwerken door met maar liefst 1-5 te verliezen.

Blokdijk was vooraf al niet te benijden want door vakanties en blessures miste hij maar liefst vijf ervaren krachten (Koeleman, Piek, Schutz, Van Wort en Kaleveld). Zo gebeurde het dat ten opzichte van de selectie waarmee hij het afgelopen seizoen afsloot er maar vier mensen in de basis stonden. De rest van het elftal bestond uit spelers die deze zomer over kwamen van andere clubs. Toch begon de wedstrijd tegen De Zouaven hoopvol. De thuisploeg kwam op voorsprong toen een vrije trap van Sammy Kooti Arab werd verlengd door spits Daan Groot. Nog voor de rust was die echter al teniet gedaan door de gasten uit Grootebroek en dat kwam met name door defensief falen van Alkmaarsche Boys. Het werd 1-1 door Roy Janssens die de bal kreeg via een Boys-verdediger en dus onmogelijk buitenspel kon staan, al wilde de grensrechter anders doen geloven. Een paar minuten later ontsnapte Janssen opnieuw aan de verdediging en tekende hij koeltjes de 1-2 ruststand aan.

Na de pauze probeerde Alkmaarsche Boys geforceerd op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar men was aanvallend niet bij machte om de verdediging van De Zouaven te verontrusten. Nadat Fabian Broersen voor de 1-3 had gezorgd was de strijd gestreden, en kon de ploeg van trainer Johan Rutz via doelpunten van Leon Machielse en Alex Wagenaar uitlopen naar een zeer ruime overwinning.

Komende zondag 1 oktober gaat Alkmaarsche Boys op bezoek bij Texel '94 en zal De Zouaven thuis spelen tegen SVW '27.