KOOG AAN DE ZAAN - In de 2e klasse van het vrouwenvoetbal bezetten de regionale ploegen Kolping Boys en Alcmaria Victrix nog altijd de onderste plaatsen. Voor Kolping Boys leek het er een paar weken geleden zelfs op alsof men de competitie niet eens kon afmaken, maar het team kreeg versterking van enkele oudgedienden.

Met deze speelsters ging de Oudorpse formatie zondag nipt met 2-1 onderuit tegen KFC. Na het niet op komen dagen bij de confrontatie bij Alcmaria Victrix is er een hoop rumoer geweest rondom Kolping Boys. De vrouwenselectie van trainer-coach Reda Ayou kampt al het gehele seizoen met een krappe selectie en kon vorige maand geen representatief elftal op de been brengen waardoor men niet op kwam dagen voor het duel met de Alkmaarders. De KNVB bestrafte Kolping Boys dan ook met punten in mindering, maar deed deze teniet nadat men de mailwisseling tussen de beide verenigingen onder ogen had gezien waaruit bleek dat Kolping Boys wel degelijk had aangekondigd niet naar Alkmaar te zullen komen maar toen op geen enkele medewerking van de thuisploeg kon rekenen.

Ervaring
Ondertussen heeft men de koppen bij elkaar gestoken in het Oudorpse en werden enkele speelsters die met Kolping nog op hoofdklasse en 1e klasse niveau uitkwamen bereid gevonden terug te keren bij de club aangezien zij nog steeds speelgerechtigd zijn. Met de ervaring van Milenca van Ee, Roxy Klaver, Marit Kunst, Inge Woldhuis en Manon Langedijk speelde men uit bij KFC een prima wedstrijd waarin men in de eerste helft op voorsprong kwam door een doelpunt van Van Ee.. Helaas kon de ploeg de voorsprong niet vasthouden en kreeg het in de laatste vijf minuten twee treffers te verwerken. Opnieuw een zure nederlaag dus voor de Oudorpse vrouwen, maar aangezien het de eerste wedstrijd in deze samenstelling was en het vertoonde spel is er wel degelijk vertrouwen in de toekomst voor de hekkensluiter.

Alcmaria Victrix
Met zes punten meer staat Alcmaria Victrix vooralsnog op een voorlaatste plaats en de ploeg van trainer John van Loenen had zondag goede zaken kunnen doen bij het eveneens laag geklasseerde Bunnik '73. In Bunnik gingen de Alkmaarders echter met 2-0 onderuit.

Komende zondag 17 maart spelen zowel Kolping Boys als Alcmaria Victrix een thuiswedstrijd. Kolping Boys ontvangt om 12.00 uur WSV '30 terwijl Alcmaria Victrix dan KFC ontmoet (14.00 uur)