EGMOND AAN ZEE - Op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 staat de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon op de wandelagenda. Deze start van het nieuwe wandeljaar mag je niet missen. Wandelliefhebbers komen vanuit het hele land naar Egmond aan Zee om de prachtige routes van 10,5 en 21,1 km door de duinen en over het strand te beleven.

Deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon kunnen kiezen uit een Noord- en Zuidroute en dagafstanden van 10,5 en 21,1 km. Wandelaars die beide routes willen ontdekken kunnen gebruikmaken van de weekendinschrijving en twee dagen genieten van de schitterende omgeving.

Ontdekkingstocht door de duinen
De vier verschillende routes van de Egmond Wandel Marathon brengen de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. Zowel op de noordelijke route richting Bergen als de zuidelijke route naar Castricum geniet je van de mooiste vergezichten en verrassende paadjes die hier en daar ook uitdagend zijn. Met een beetje geluk spot je onderweg een groep Schotse Hooglanders of konikpaarden die in het duingebied leven.

Steun het goede doel
Naast de Schotse Hooglanders en konikpaarden is ook de amfibie een diersoort die in groten getale in het Noordhollands Duinreservaat leeft. De kans dat je onderweg kikkers, padden of salamanders spot is kleiner, maar deze kleine bewoners van het duingebied kunnen wel wat van onze hulp gebruiken bij het veiliger en aantrekkelijker maken van hun leefgebied. Deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon kunnen een vrijwillige donatie doen waarmee duinbeheerder PWN aan de slag gaat om de verbeteringen voor amfibieën te realiseren.

Duurzame initiatieven
Het doel van de Egmond Wandel Marathon is om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Sportorganisatie Le Champion zet zich in voor duurzame initiatieven in aanloop naar en tijdens het winterse wandelweekend. Zo worden er geen single use verpakkingen aangeboden, is het speciale wandelshirt gemaakt van gerecyclede petflessen en wordt evenementinformatie niet meer geprint, maar digitaal aangeboden op de website en in de Le Champion app.

Inschrijven
Naar verwachting komen 13.000 wandelaars genieten van de prachtige omgeving en mooie routes van de Egmond Wandel Marathon. Wil je er ook bij zijn? Schrijf je dan snel in voor je favoriete afstand via www.egmondwandelmarathon.nl