ALKMAAR – Komende zaterdag 20 juli start op de tennisbanen van LTC De Zes Wielen het “Victorie Open”. Het negendaagse tennisevenement staat in de wijde omtrek al sinds jaar en dag garant voor veel sportiviteit en minstens zo veel gezelligheid. Een bijna geheel vernieuwde organisatie heeft er weer een enerverend programma van gemaakt.

Uiteraard is de hoofdmoot tennis en met meer dan 400 ingeschreven spelers en ruim 325 wedstrijden zit het speelschema behoorlijk vol. De commissie heeft zelfs moeten besluiten om enkele spelers uit te loten gezien het grote aantal aanmeldingen. Vanaf zaterdag om 09.30 uur beginnen de eerste wedstrijden in diverse categorieën, waarvan HD3 en DD3 de hoogste zijn, en dit duurt t/m de finaledag op zondag 28 juli.

Nieuwe commissie
Van de commissie die het toernooi tijdens de vorige hete zomer organiseerde zijn nog maar twee personen over, en dus is er voor de nieuwe organisatie een mooie uitdaging om het toernooi minstens zo succesvol te maken als de voorgaande jaren.

Reni van der Gragt, vanuit het team verantwoordelijk voor de PR en communicatie laat weten: ‘ Van de oude commissie zijn alleen Jamilla Ladoex de Fretes en Rik Wijnker over gebleven. Jamilla draait al enkele jaren mee en voor Rik is het zijn tweede jaar’. Iedereen kent zijn taken binnen de commissie. ‘Jamilla heeft eigenlijk een beetje de leiding over genomen van Sanne Dekker die dat jaren succesvol heeft gedaan. Rik is grotendeels verantwoordelijk voor de op- en afbouw en krijgt daarbij ondersteuning van Joost Huese. Winny Kloosterman is voornamelijk samen met Jamilla met de algehele planning bezig en Juul Vijver is vanuit de horeca/kantine toegetreden tot de commissie.’ Naast deze zes leden is er nog een rol aan de wedstrijdtafel weggelegd voor René Nannes en Romy Bruin. Laatstgenoemde maakte ook enkele jaren deel uit van de toernooicommissie. ‘En daarnaast hebben wij nog tal van vrijwilligers waarvan enkele mensen in het verleden ook deel hebben uitgemaakt van de toernooicommissie, en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.’

Sponsoring
Op het gebied van sponsoring is er ook het één en ander veranderd want voor het eerst draagt het Victorie Open niet de naam van één grote sponsor, maar wordt het toernooi mede gedragen door meerdere sponsoren die een compleet pakket bij LTC De Zes Wielen hebben afgenomen. ‘Vanuit de club is er voor een andere weg gekozen met de zogenaamde partners van de vereniging. Dat zijn bijvoorbeeld de sponsoren die je ook op de nieuwe doeken rondom de banen vermeld ziet staan. Daarnaast zijn er ook nog sponsoren die kleinere pakketten hebben afgenomen als “Vriend” of “Goede Vriend” van de club.’

Overigens zal het toernooi ook een primeur hebben tijdens de avondwedstrijden want nog deze week zijn de nieuwe lichtmasten met LED-verlichting aangeleverd en dat zorgt samen met de al bestaande zonnepanelen op de kantine voor een nog verdere verduurzaming binnen de vereniging.

Entertainment
Naast het sportieve gebeuren op de banen gebeurt er ook rondom de gezellige kantine weer voldoende. ‘Ik wil nog niet alles prijs geven maar zeker is dat er een aantal activiteiten zullen terugkeren zoals de ”Swingo”, de pubquiz, een bierproeverij, de sponsoravond/barbecue, een kidsdag, en de muzikale omlijsting van bijvoorbeeld Paula Leek en DJ Gambardella die in voorgaande jaren steevast voor succes wisten te zorgen. En natuurlijk is er de dagelijkse warme hap van Juul. Wat dat betreft hebben we de formule niet al teveel veranderd want wat goed is moet je koesteren. Daarnaast is er dit jaar gekozen voor twee feestavonden met op vrijdag een live-band en een dj en op de tweede zaterdag nog een avond met muziek.’

Tijdens de feestavonden zullen er ongetwijfeld wat drankjes doorheen gaan en ook nu zal het “Corona-woord” veelvuldig vallen want het Mexicaanse gerstenat is ongekend populair tijdens het toernooi. ‘Uiteraard willen wij het record van verkochte flesjes van vorig jaar verbreken al zal dat niet meevallen aangezien het toen de hele week extreem heet was. Maar we zijn er in ieder geval op voorbereid en hebben ruim ingekocht’, lacht Van der Gragt.

‘Wat ook erg leuk is om te vermelden is dat er op de komende zaterdag op de openingsdag een hele leuke en speelse clinic wordt gegeven met twee tennisgekken die ons terug in de tijd meenemen met oude houten rackets en witte tennisballen. Vanaf 16.00 uur geven zij een clinic en mag je meedoen om te kijken of je op de ouderwetse manier kunt tennissen.’

Met sportiviteit en gezelligheid voorop zijn alle ingrediënten voor een geslaagd toernooi aanwezigen de organisatie is er dan ook klaar voor en kijkt er vol goede moed naar uit.

Kijk voor meer info over het Victorie Open op de speciale Facebookpagina.