OUDORP - Bij de start van de competitie in de 1e klasse van het zondagvoetbal heeft Kolping Boys met het kleinst mogelijke verschil van Kampong verloren. De Utrechters, één van de titelfavorieten, scoorden vlak na rust de enige goal van de wedstrijd.

In een wedstrijd met niet al teveel kansen was de zege van de Utrechters uiteindelijk wel terecht. Het sterk verjongde Kolping Boys van trainer Mark de Vries kwam evenwel redelijk voor de dag. De Vries heeft drie ervaren spelers, Amine Ouaziz, Kevin Cappai en Maurice Twisk die toevallig alle drie voor de wedstrijd gehuldigd werden vanwege het grote aantal wedstrijden zij al voor de zwart-witten hebben gespeeld. Daarom heen bouwt De Vries aan een team met jongelingen en de oefenmeester schroomt niet om deze al vroeg voor de leeuwen te gooien. Zo maakten tegen Kampong Ruben van Baar, Thijmen Kee en Diaz Celik hun basisdebuut. Allen zijn afkomstig uit de eigen jeugdopleiding.

Heel verheffend was het eerste bedrijf niet. Onder bijna tropische omstandigheden bleken de kansen schaars en gescoord werd er dan ook niet. Kort na de rust deed Kampong dat wel via een kopbal van Siemen Eijkemans: 0-1. Het bleek achteraf de enige treffer en dat was vooral et danken aan keeper Nick Plomper die nog een aantal puike reddingen in huis had. Kolping Boys kon zelf aanvallend niet veel brengen. Alleen op een schot van Bajaoui moest de keeper nog even ingrijpen.