OUDORP - Bij de start van het amateurvoetbal in de 1e klasse van het zondagvoetbal troffen de regionale ploegen Kolping Boys en LSVV elkaar direct. De thuisploeg, onder leiding van de nieuwe trainer Mark de Vries, won het duel met het kleinst mogelijke verschil.


Het was even wennen op Sportpark De Nollen. Niet alleen omdat er na negen jaar Marc de Wilde een andere trainer voor de groep stond in de persoon van De Vries, maar ook de Oudorpse selectie kent nogal wat mutaties. Een groot aantal spelers maakte de overstap naar de nieuwe zaterdagploeg van Kolping Boys waardoor de oefenmeester mag bouwen aan een jong team die eerste klasse waardig moet zijn. Ook Rob Klanker, trainer van LSVV, moest in de laatste weken regelmatig puzzelen. Zijn ploeg kende een moeizame voorbereiding op weg naar de competitie waarbij in de afgelopen weken ook nog ervaren krachten als Tim Emmerik en Jordy Cretier geblesseerd raakten. Klanker moest al veelvuldig een beroep doen op enkele talentvolle A-junioren en begon tegen Kolping Boys met de jonge Jelmer Al in het centrum van de verdediging.

Toch was het LSVV dat beter aan het duel begon en in het eerste kwartier was Bas Kansen al dichtbij met een schot op de lat. Gaandeweg het duel nam Kolping Boys steeds meer initiatief en uiteindelijk kwam men kort voor rust op voorsprong toen een hoekschop van Joey Kooge werd verlengd door LSVV-er Toine Merk die de bal in zijn eigen doel zag belanden.

Kolping Boys vergat na de rust vervolgens door te drukken al was dat ook de verdienste van keeper Job Rouwhorst die pogingen van Joey Gijzen, Joey Kooge en invaller Samy Kooti-Arab verijdelde. Daarnaast mikte Gijzen ook nog eens op de paal. Bijna wist LSVV in de slotfase alsnog een punt uit het vuur te slepen bij een uithaal van Joost Groenveld wiens schot van richting werd veranderd. met een katachtige redding hield keeper Nick Plomper zijn ploeg echter op de been.

Kolping Boys - LSVV 1-0 (1-0)
42. Merk (e.d.)


Foto's: DP Sportfotografie