WIERINGERWERF/ALKMAAR - In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal staan Kolping Boys en Alcmaria Victrix nog altijd op de onderste posities. Toch werd de zesde speeldag door beide teams als redelijk positief ervaren. Kolping Boys haalde ondanks een 2-0 achterstand een verdienstelijk punt bij middenmoter DWOW. Alcmaria Victrix verloor weliswaar met 0-2 van het hooggeplaatste De Kennemers, maar gezien de blessuregolf die de Alkmaarse ploeg teistert ziet men wel degelijk lichtpuntjes.

DWOW VR1 - Kolping Boys VR1 (2-2)
De jonge ploeg van Kolping Boys die duidelijk in een opbouwfase zit is ook nog steeds niet compleet en moest vandaag onder meer haar aanvoerster Arieke Hoogland missen. Vanaf de kant zag zij dat haar ploeg wel degelijk goed voor de dag kwam op bezoek bij het sterker geachte DWOW. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam door een doelpunt van Diewertje van Kampen die na de rust ook de 2-0 op haar naam kreeg. Kolping Boys toonde karakter door niet bij de pakken neer te zitten en zelfs uit twee dode speelmomenten tegen te scoren. Beide keren was Michelle Potter de doelpuntenmaakster. De eerste vanaf de strafschopstip en bij de gelijkmaker plaatste ze een vrije trap met veel precisie in de rechterhoek. Volgens de langs de kant toe kijkende Hoogland had er zelfs nog meer ingezeten. 'We hebben hier de kansen gehad om te winnen, maar met de inzet die getoond is na de 2-0 achterstand mogen we trots zijn en gaan we zeker nog meer punten pakken.'

Alcmaria Victrix - De Kennemers (0-2)
Trainer John van Loenen kon ondanks een nederlaag tegen het hoog geplaatste De Kennemers toch lichtpuntjes zien. 'Als ik zie dat wij met onze gemankeerde selectie vandaag vrijwel gelijkwaardig zijn aan een goede ploeg als De Kennemers stemt mij dat tevreden. We zitten nog steeds in een moeilijke situatie met onze blessuregolf want liefst zeven potentiële basisspelers liggen er voor langere tijd uit. De meiden die vandaag weer aan de bak moesten hebben het prima ingevuld. Het is alleen jammer dat ze er niet voor beloond worden' Beide tegengoals (doelpunten Amy Bruin en Michelle van der Heijden) hadden voorkomen kunnen worden, maar Van Loenen roemde ook zijn keepster Bo Plomper die de ploeg enkele keren op de been hielp 'In de tweede helft hebben we nog wat meer gas gegeven en ook enkele kansen gekregen. Soms moet je ook een beetje geluk hebben en dat zit ons (nog) niet mee, maar ik ben weer trots op wat het team heeft laten zien', aldus Van Loenen.