BREEZAND Op eigen terrein heeft ZAP een nipte overwinning behaald. Tegen de nummer tien Zeevogels werd er weinig gecreëerd. Twintig minuten voor tijd zorgde Fabian Raap ervoor dat er toch een winnaar kwam, 1-0.

Op het koude sportpark 'de Zwaluw' waren de intenties snel duidelijk. Waar ZAP voor de overwinning ging, probeerde Zeevogels een tegendoelpunt te voorkomen. Voor rust leverde het weinig spektakel op, al was spits Marvin La Croes voor rust tot drie keer dichtbij de openingstreffer. De kansen van de opponent waren schaars. Alleen verdediger Twan Vermeeren loste een schot op het doel van Mats Dekker. De kansen die de thuisploeg kreeg kwamen via Malvin Robert en Marvin La Croes. Laatstgenoemde was het dichtstbij, maar zijn kopbal belande op het houtwerk. De bezoekers konden maar weinig creëren, wat mede veroorzaakt werd door de defensieve instelling. ,,We hebben gekozen om in te zakken, en zo weinig weg te geven. Dat hebben we goed gedaan, op basis daarvan had een punt verdiend geweest”.

Moeizaam
Het spelbeeld veranderde na rust enigszins. ZAP had nog altijd de overhand, maar de bezoekers leken iets meer te willen voetballen. Toch konden beiden ploegen niet echt grote kansen creëren. Het was wachten op het eerste doelpunt, wat de wedstrijd zou openbreken. Via Fabian Raap lukte dat ook. Nadat hij bij zijn tegenstander weg draaide, schoot hij binnen.

In het restant kon de ploeg uit Breezand maar weinig bolwerken. Alleen Jeroen de Vries wist gevaar te stichten door vanaf bijna 25 meter de bal vol te raken. Zijn inzet belande echter aan de verkeerde kant van de paal. Zeevogels trachtte via een slotoffensief nog de gelijkmaker te forceren, maar tot hele grote kansen kwam het niet.

Na afloop moest Rogier Bunink erkennen dat het een terechte eindstand was. ,,Het was wel terecht. ZAP had wel het initiatief. Ze hebben niet veel gecreëerd, maar hadden wel meer balbezit”.

ZAP: Dekker. Pater, Broersen, vd Meer, de Vries. Raateland, Schouwvlieger, Raap. La Croes, Robert, Awlad (Snippe/46)

Zeevogels: Stoop. Entius, S. Vermeeren (Roffelsen/74), T. Vermeeren, Groot. Sprenkeling, Dekker (Kruijf/62), Zonneveld. Herman (Groot/62), Duinmeyer, de Waard.

Bijzonderheden:
86. Schouwvlieger(ZAP/2x geel)
90.Sprenkeling (Zeevogels/2x geel)