ALKMAAR – Voor Alkmaarse voetballiefhebbers viel er afgelopen zaterdag veel te juichen. Waar Alcmaria Victrix een nipte zege behaalde, wisten Flamingo’s 64 en AFC’34 flink uit te halen.

Alcmaria Victrix – SV Kadoelen 2-1
Na drie nederlagen op rij heeft Alcmaria Victrix weer weten te winnen. “De eerste helft was erg goed, we stonden ook terecht met 1-0 voor (Ismaël Bakni), na rust drukken we niet door en krijgen we een doelpunt tegen. Daarna chaos en uiteindelijk penalty mee, dus op basis van hele wedstrijd was 2-1 (Stan Hermes) iets te veel” oordeelde coach Erwin Tump. “Maar wel lekker” besluit de oefenmeester met een glimlach.

Fortuna Wormerveer – Flamingo’s 64 2-8
Ook in de zesde speelronde heeft Flamingo’s 64 een keurig resultaat geboekt. Ditmaal bleek Fortuna Wormerveer niet bij machte om de Alkmaarse formatie af te stoppen, wat resulteerde in een 2-8 eindstand.

Met maar liefst vijf doelpunten kende Ruben Beentjes een prachtige middag, wat werd aangevuld door twee doelpunten van Maurice Gijzen. Ook Richard Rijsterborgh deelde mee in de productie.

AFC’34 – Saenden 7-0
“Flink kwaliteitsverschil en een ‘logische’ uitslag gezien het spel” luidde de conclusie van AFC’34 coach Jeroen Slaager. Zijn ploeg won met maar liefst 7-0. “Tevens zijn we een stuk fitter en de manier van trainen die we hanteren werpt in dit soort wedstrijden zijn vruchten af. Al met al een prima resultaat” vertelt de oefenmeester. Via doelpunten van Volkan Orhangazi, Joshua Souisay, tweemaal Verdi Sambo, Chiel Hartman, Leroy de Jong en Martin Jongejan slaagde de Alkmaarders erin om het duel in de vierde klasse dus eenvoudig te winnen.