ALKMAAR - Dit weekend behaalden Ava Emanuel en Ashwan Joemrati prachtige resultaten op het internationale schermtoernooi in Sporthallen Zuid in Amsterdam. In de categorie senioren floret behaalden zij respectievelijk een gouden en bronzen medaille. In de finale nam Ava Emanuel het op tegen Veronika Goncharova uit Luxemburg. Ava: “Dat was een zware partij. Ik moest veel schakelen. Daar train ik hard op de laatste tijd, dus ik ben blij dat het lukte”. Dat Ashwan Joemrati een derde plaats behaald in dit sterke speelveld in de categorie heren senioren is een zeer knappe prestatie. Hij moest onder meer zijn teamgenoot Ivo Snijder in een spannende eliminatie verslaan.

HollandSchermen deed goede zaken op het toernooi. Andere prijswinnende schermers van de club waren Rosaline Nijman, 2e plaats floret Pupillen, Szymon Blokker met een 3e plaats floret Pupillen en Matteo Meddens en Rueben Poole die een gedeelde 3e plaats behaalden in de categorie Kuikens.

HollandSchermen heeft trainingslocaties in de Meent Alkmaar en in Heemstede waar recreanten en wedstrijdschermers van alle leeftijden samen trainen. Meer informatie over trainingen en introductiecursussen op www.hollandschermen.nl.