OUDORP – Na zestien wedstrijden staat Kolping Boys achtste in de tweede klasse. Met een achterstand van negen punten is de top drie ver uit zicht. Toch is het nog zeker geen verloren seizoen. De Oudorpers willen dit seizoen voor de prijzen spelen. Dat zal dan de derde periodetitel moeten zijn. De jacht daarop begint komende zondag tegen de Foresters.

,,Als er nog wat te halen is dan moeten we voor de derde periode gaan” stelt Marc de Wilde. Vlak na de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen ZAP neemt de oefenmeester plaats in de kantine. Met zijn ploeg is hij geen kandidaat voor de titel, maar daar wordt ook zeker niet over gesproken. ,,We willen dit jaar voor een prijs gaan. We moeten dus een periodetitel pakken” vervolgt de coach. ,,Wij zetten daar vol op in”.

Tijd voor revanche
Kolping Boys start die derde periode komende zondag met een thuiswedstrijd tegen de Foresters uit Heiloo. ,,Wij hebben wel wat goed te maken tegen hen. Vorige keer verloren we maar kregen we zoveel kansen. We schoten alles op de paal of tegen de keeper” weet De Wilde zich nog te herinneren. ,,Het zal een lastige wedstrijd worden. We hebben er zin in en zijn fit. Het is tijd voor revanche, en die revanche gevoelens leven wel bij de jongens”. Eerder dit seizoen won de Foresters met 2-0 van de Oudorpers. Het was in een mindere fase van Kolping Boys. Die lijn heeft de ploeg echter weten te doorbreken.

Goed begonnen
De tweede seizoenshelft leverde tot dusver zeven punten op. ,,Na de winterstop zijn we goed begonnen. Van de laatste vijf wedstrijden verloren we maar één keer” aldus De Wilde. Die nederlaag leed de ploeg tegen West Frisia. ,,Dat was zuur en een beetje onnodig. We hadden het tactisch niet helemaal voor elkaar maar daar hebben we wel van geleerd. Het is te hopen dat dat niet nog een keer gebeurd”.

In de oefenwedstrijd tegen ZAP begon Kolping Boys met een A Junior in de basis. Al jaren stromen er vele jeugdspelers door naar de selectie. ,,Volgend jaar komen er weer twaalf A Junioren door, en die zijn hartstikke goed” vertelt de gepassioneerde oefenmeester. Het zijn de stappen die de ploeg wil maken. ,,We willen wel vooruitgang zien en een uitdaging hebben. We willen elke keer een stukje beter worden”. Dat er zoveel A junioren doorstromen is een teken dat die vooruitgang aanwezig is bij de Oudorpers. In de ontwikkeling kunnen de spelers ook mentaal nog stappen maken, vindt De Wilde. ,,Die jongens weten soms geeneens hoe goed ze zijn en wat ze kunnen. Ze mogen best wel het besef hebben dat ze het kunnen”.

Het oefenduel met de Breezanders was een mooi moment om spelers die terugkeerde van wintersport de kans te geven om wedstrijdritme op te doen. Het zorgt ervoor dat Kolping Boys komende zondag klaar is voor het treffen met de Foresters.

Fit en compleet
,,Ik ben er van overtuigd dat we er zondag goed op staan. We zijn fit en volledig. Gelukkig hebben we iedereen nog aan boord waardoor de concurrentie groot is”. Het zou zomaar een groot wapen kunnen zijn in de derde periode. ,,Vaak gaat richting het einde van het jaar de breedte van de selectie tellen. En hoe compleet je bent. Wat dat betreft staan wij er goed op” zegt De Wilde. ,,We kijken nog steeds met veel vertrouwen richting de toekomst”.