ALKMAAR - Op het podium gaf Glenn pas antwoord op hetgeen langs de kant al werd gesuggereerd. “Ik rij volgend jaar elite” en daar is hij dan ook aan toe!

Bekijk je deze versie dan komen er pakweg 5 namen van renners naar boven. Hij is er één van. Maar ook een Thijs Zuurbier (HRTC DOK) kan gewoon overgaan. Maar dat beslissen de mannen natuurlijk zelf.

Deze laatste dag kende een zeer snelle koers in de straten van Den Helder. Gelukkig kon deze weer worden afgewerkt op een voor publiek, maar ook zeker de renners, leuke entourage.

Opvallend was het rijden van de Alcmaria TBB formatie, die met Wim Bos, uiteindelijk een mooie 2e plek pakte. “Man ik had het kippenvel op de benen staan, toen ik de streep passeerde”, bekende de oud Nederlands kampioen eerlijk in een interview.

Na afloop mocht Glenn de bloemen ontvangen in Hotel den Helder, alwaar de huldiging plaatsvond. Op de tweede plek Thijs en derde Pim Hackman. Van de 30 geklasseerde amateurs is de plek van Sem Beentjes 17e . rijdend voor regioteam NH, een zeer positieve ontwikkeling.

De begeleiding van Alcmaria en het regioteam NH, bestaande uit Tom van Hemert en Jeroen Koning kunnen dan ook terugkijken op een goede tour de Lasalle 2022.

Trainer/coach Fred de Groot, die al wat jaren meeloopt, zag het allemaal aan. Na vele edities zal hij volgend jaar het stokje wat betreft begeleiding meerdaagse gaan overdragen.

“Het is mooi geweest en tijd voor nieuwe gezichten”, vertelde hij dan ook in een gezellig Hotel Den Helder.

De focus komt dan bij hem en zijn bedrijf meer op trainingen te liggen en individuele begeleiding van renners. Ook het regioteam vraagt steeds meer aandacht en is voor de doorgroei van jeugd binnen Noord-Holland van groot belang.