ZAANSTAD- Na afloop van de regenachtige ochtendtraining schoof John van den Brom vrijdag aan bij de pers. Op het AFAS Trainingscomplex blikte hij terug op afgelopen week en liet hij zijn licht schijnen op de tegenstander van zaterdag: Excelsior. “Behoudender gaan spelen.”

“Na de overwinning op zondag wilden we het liefst snel weer spelen”, zei Van den Brom. “Maar nu we geen midweeks programma hadden, hebben we wat extra’s kunnen doen op de trainingen. We hebben de laatste prikkels kunnen geven voor de resterende weken tot aan de winterstop. En zonder in de euforie mee te gaan, willen we natuurlijk het goede gevoel van de overwinning op Heracles vasthouden.”

Fit
“Op Jop van der Linden en Rens van Eijden na is iedereen fit en beschikbaar”, vervolgde Van den Brom, die Derrick Luckassen zondag nog aan de kant moest houden vanwege overbelasting. “Deze week was tijdens de trainingen goed zichtbaar dat het team dat tegen Heracles gespeeld heeft, vol vertrouwen is. De rest zit te pushen om in de basisploeg te komen. Dat is goed. Uiteindelijk stellen de jongens zich voor het grootste gedeelte zelf op door goed te trainen en door te presteren bij Jong AZ.”

Excelsior
Op Woudestein neemt AZ het zaterdagavond op tegen de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Van den Brom: “Excelsior heeft altijd voetballende ploegen gehad. Zo zijn ze ook aan het seizoen begonnen. Na een goede start hebben ze een serie wedstrijden op rij verloren, waarna ze behoudender zijn gaan spelen. Die keuze levert ze nu wel resultaat op, zoals het gelijkspel bij Vitesse en de winst tegen Sparta.”

Weinig ruimte
Van den Brom: “Het duel met Excelsior wordt anders dan de wedstrijd tegen Heracles, die wel van de eigen goal afspelen. We gaan in de aanval weinig ruimte krijgen en moeten wat dat betreft geleerd hebben van de uitwedstrijd tegen Roda.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook de voorbeschouwing die AZ TV donderdag met Van den Brom maakte.

Live
Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, de AZ Twitter en AZ Radio. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop?