ALKMAAR - Op zaterdag 3 maart om 14.00 uur doet de Alkmaarse ijsbaan De Meent Bauerfeind mee aan de ‘60 van de Weissensee’. Zij gaat daarbij de strijd aan met de andere kunstijsbanen uit Nederland. De schaatsers rijden in 60 minuten zoveel mogelijk rondes op de ijsbaan. De baan met de meeste kilometers op het scorebord wint de wedstrijd. Gaat het Alkmaar lukken dit jaar Hoorn te verslaan?

De ‘60 van de Weissensee’ wordt georganiseerd vanuit De Meent Bauerfeind. Alkmaar Sport roept schaatsers op om tijdens ’60 van de Weissensee’ de Alkmaarse ijsbaan naar de overwinning te helpen. Eddy Bakker, manager Exploitaties van Alkmaar Sport: “Vrijwel alle ijsbanen in Nederland met een 400 meterbaan doen dit jaar weer mee. Voor de Alkmaarse ijsbaan is het de derde keer dat we deelnemen aan deze strijd tussen de ijsbanen. Ook schaats- en skeelerschool In Balans neemt dit jaar weer deel met zo’n 30 instructeurs en leden. De voorsprong van Hoorn op Alkmaar wordt steeds kleiner, natuurlijk willen we ze dit jaar verslaan!” De Meent Bauerfeind vraagt alle deelnemers hun eigen transponder mee te nemen. Er zijn echter ook transponders te leen bij de receptie.

Programma

De ‘60 van de Weissensee’ vindt plaats op 3 maart van 14.00 tot 15.00 uur. Om 15.00 uur zal het aantal gemeten rondes op het LED scherm verschijnen. Een foto hiervan wordt gedeeld met de andere ijsbanen waarna de winnende ijsbaan om 15:30 uur bekend zal worden gemaakt in de horeca. Alkmaar Sport trakteert alle deelnemers op een eerste drankje.

De ijsbaan is 3 maart gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Zij kunnen van 12.30 tot 17.00 uur schaatsen op de 400-meterbaan. Deelnemers aan de ‘60 van de Weissensee’ betalen het reguliere toegangstarief en melden hun deelname bij aanvang bij de receptie.