HEEMSTEDE - Bij de start van de competitie in de eerste klasse is Kolping Boys nog zonder punten gebleven. Op bezoek bij HBC in Heemstede ging de ploeg van trainer Rob Klanker met 3-0 onderuit.

De Oudorpers hadden het lastig tegen HBC dat evenwel niet veel kansen kreeg. De 1-0 kwam na een half uur dan ook uit de lucht vallen toen Sven Wierda de bal achter keeper Mike de Vries schoot. Kort hierna kreeg Kolping Boys zijn beste kans via Steije Kee, doch keeper verhage had een uitstekende redding in huis.

De gasten hoopten na de rust wat meer aanvallende intenties te tonen, maar werden snel met de neus op de feiten gedrukt. Binnen vijf minuten was het duel namelijk beslist door treffers van Zeno van Ooijen en opnieuw Wierda. In het vervolg bleef de thuisploeg gecontroleerd op de been.

Kolping Boys speelt komende zondag de eerste thuiswedstrijd als SV Hoofddorp op bezoek komt.