WAALWIJK - AZ is het nieuwe seizoen in de Eredivisie teleurstellend begonnen. Op bezoek bij RKC Waalwijk ging de ploeg van trainer/coach Pascal Jansen met het kleinst mogelijke verschil onderuit. Michiel Kramer zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.


Het gemis van liefst zeven basiskrachten ten opzichte van het elftal van vorig seizoen zal zich nog wel even laten gelden in Alkmaar. Het vertrek van Marco Bizot, Jonas Svensson, Myron Boadu en Calvin Stengs is al een forse aderlating. Tel daarbij op dat Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø op de bank begonnen en Owen Wijndal geblesseerd is dan blijft er weinig over van het team dat vorig jaar als derde eindigde.

Toch begon AZ nog niet eens zo slecht en scoorde zelfs tweemaal via Zakaria Aboukhlal en Dani de Wit, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Ook Gudmundsson krijgt een goede kans, maar mikt voorlangs. na die openingsfase komt thuisploeg RKC wat uit de schulp en wordt gevaarlijker onder meer via een kopbal van Van der Venne. Terwijl men denkt met 0-0 te gaan rusten komt rechtsback Gaari door over de rechterkant en kan de vrijgelaten Kramer alsnog de 1-0 achter Verhulst schieten.

Na de rust probeert AZ het wel, doch veel grote mogelijkheden levert dit niet op. Voor Jansen het sein om o.a. Koopmeiners, Midtsjø en nieuwkomer Pavlidis in de ploeg te brengen. Ondanks een veldoverwicht brengt dit niet veel soelaas al is Pavlidis dichtbij, doch hij mikt op de keeper. De jonge Poku mag ook nog zijn Eredivisiedebuut maken voor AZ, maar ook hij kan het tij niet meer keren.

RKC Waalwijk - AZ 1-0 (1-0)
45. Kramer 1-0