ALKMAAR - De skates en steps zijn niet meer weg te denken uit het Alkmaarse straatbeeld. Ook andere urban sports, zoals freerunning, calisthenics en bmx’en groeien in populariteit. Alkmaar Sport wil inspelen op de ontwikkelingen in deze tak van sport, daarom voert zij een verkennend onderzoek uit. Wilt u een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Ga naar www.alkmaarsport.nl/urbansports en vul de enquête in. Zo draagt u bij aan het (door)ontwikkelen van Alkmaarse urban sports faciliteiten, activiteiten en/of clinics in de toekomst.

Urban sports is een overkoepelde naam voor verschillende sportdisciplines welke plaatsvinden in een stedelijke omgeving. Elke discipline verschilt van elkaar, toch zijn er veel gedeelde waarden die centraal staan, waaronder vrijheid, respect, individualiteit, authenticiteit, betrokkenheid en waardering. Verbinding van de urban culture en de verschillende disciplines binnen de urban sports is heel waardevol, omdat zij samen tot mooie initiatieven kunnen komen. Alkmaar Sport is daarom heel nieuwsgierig naar de mening en creatieve ideeën van de inwoners van Alkmaar over dit onderwerp.

Wil je meedenken?! Ga naar de site en vul de enquête in.

De vragenlijst is volledig anoniem en de gegevens worden alleen gebruikt voor de onderzoeksdoeleinden. Het invullen van de vragenlijst duurt een paar minuten, de link is te vinden op www.alkmaarsport.nl/urbansports. Vul de enquête in vóór 30 april 2021 en maak kans op 2 tickets voor de Outdoor Lente Loop in Outdoorpark Alkmaar op 14, 15 of 16 mei.