ALKMAAR - De sportregisseur van Alkmaar Sport organiseert woensdag 24 februari, in de voorjaarsvakantie, een Urban Sports dag rondom sportcomplex Oosterhout. Kinderen (7-12 jr) en jongeren (13-17 jr) maken in één dagdeel kennis met drie verschillende Urban Sports. Voor beide groepen staan Freerunning en HipHop op het programma, daarnaast gaat de jongste groep in de ochtend aan de slag op de BMX en de oudere groep leert in de middag de kneepjes van het stuntsteppen onder de knie te krijgen. Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht, dit kan via www.alkmaarsport.nl/urbansports.

Urban Sports zijn hippe, coole, veelal ongeorganiseerde sporten waar je al je energie, sportiviteit en creativiteit in kwijt kan. “En we merken aan alles dat de Alkmaarse kinderen hun energie kwijt moeten. De sportactiviteiten die we organiseren worden goed bezocht, en om de afwisseling én uitdaging er in te houden kiezen we deze vakantie voor weer een andere insteek qua sportaanbod. Urban Sports sluiten hier mooi bij aan, omdat ze ook veelal in de buitenruimte plaatsvinden. En buiten mag door de jeugd nog steeds gesport worden,” aldus Nikita Rutte, sportregisseur in Alkmaar-Zuid namens Alkmaar Sport.

Alle kennismakingslessen vinden plaatsen op de velden en in de buitenruimtes rondom sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat in Alkmaar. De ochtendgroep sport van 9.30-12.30 uur, de middag van 13.00-16.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en dit kan via www.alkmaarsport.nl/urbansports.