ALKMAAR - Univé Noord-Holland verbindt zich als co-sponsor aan de Alkmaar City Run by night voor de editie van 2024. Hiermee is de coöperatie prominent aanwezig bij het gezelligste hardloopevenement uit de regio. De Alkmaar City Run by night is ook dit jaar weer vroegtijdig uitverkocht. Sportorganisatie Le Champion en Univé Noord-Holland kijken er naar uit om de 11.000 hardlopers in actie te zien op woensdagavond 8 mei.

Univé Noord-Holland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor leden. Als maatschappelijk betrokken coöperatie die dicht bij haar leden staat, streeft Univé Noord-Holland ernaar om meerwaarde te bieden, onder andere met betrekking tot sport en beweging.

Als Supporter van Sport is Univé daarom jaarlijks partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en – initiatieven en sponsoren zij honderden Nederlandse sportverenigingen. Zo haalt Univé sport dichter bij huis voor iedereen en laat het zien wat er in het hart van de sportsamenleving speelt. Door te beleven en te doen, wordt de drempel lager én dat is voor iedereen goed! Tijdens de Alkmaar City Run by night is Univé onder andere zichtbaar door een van de cheeringzones te adopteren.

Annelies Goos, bestuurder van Univé Noord-Holland over de Alkmaar City Run by night: “Sponsoring is een bijzonder krachtige manier van samenwerken om duidelijk te maken waar je als organisatie voor staat. We vertellen vaak dat Univé ‘meer’ is dan een verzekeraar, maar het is nog veel belangrijker om dat daadwerkelijk te laten zien. Dat lukt ons goed door diverse sportinitiatieven in (de kop van) Noord-Holland zoals de Alkmaar City Run by night te ondersteunen en ons aan lokale sportevenementen te binden.”

René Wit, adjunct directeur bij Sportorganisatie Le Champion is trots op de samenwerking met de verzekeraar: “Dat Univé sporten en bewegen toegankelijk wil maken voor iedereen, past naadloos aan bij onze visie. De Alkmaar City Run by night is er voor jong en oud, voor topsport en breedtesport én er is een onderdeel voor sporters met een beperking. Het is prachtig dat wij samen met Univé Noord-Holland de krachten kunnen bundelen om zoveel mogelijk mensen in beweging te brenge n.”

Alkmaar City Run by night

Op woensdagavond 8 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, doen 11.000 hardlopers mee aan het meest gezellige hardloopevenement van Alkmaar. De Alkmaar City Run by night is meer dan 10 jaar een begrip in Alkmaar en daarbuiten. Zowel deelnemers als supporters komen massaal naar Alkmaar om de kaasstad op zijn kop te zetten. Inmiddels zijn alle 10.000 startbewijzen voor het hardloopevenement vergeven. Het is nog wel mogelijk om in te schrijven voor de Rollebol Kids Run en Heroes Run. De organisatie is klaar om samen met de betrokken partners groots uit te pakken en het jubileum op een bijzondere manier te vieren.