ALKMAAR - Sport-Z organiseert op zondag 11 februari de Unieke Winterspelen voor mensen met een beperking in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen, jong en oud, meedoen aan deze sportinstuif met aangepaste sporten, zowel op het ijs als in diverse sportzalen. Het evenement staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. De entree bedraagt € 2,50 per persoon, begeleiders en familieleden hebben gratis toegang. Aanmelden kan via www.sport-Z.org/uniekewinterspelen.

Sport-Z organiseert deze winter in Alkmaar een Unieke tweedaagse voor mensen met een beperking, jong en oud. Dit evenement staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. Op maandag komt het speciaal onderwijs sporten en tekenen de wethouders Sport van zeven gemeenten (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) het samenwerkingsverband aangepast sporten. Zij investeren hiermee in de toekomst van het aangepast sporten. En die toekomst begint al op zondag 11 februari met een Unieke sportinstuif voor iedereen met een beperking, jong en oud, en eventueel hun gezinsleden.

Zondag 11 februari - Gezellige middag voor jong en oud

Deze dag staan diverse aangepaste sport- en spelonderdelen op het programma, zowel op het ijs als in de sportzaal. Degenen die niet zo sportief zijn kunnen meedoen met het minitheater voor zang, dans en andere voordrachten. “Met de strippenkaart in de hand bepaal je zelf welke activiteiten je gaat ondernemen. Wij zorgen voor professionele begeleiding bij de onderdelen. We organiseren een leuke middag voor jong en oud, iedereen uit de hele regio is welkom,” aldus Pascale de Hoogh, regiocoördinator Aangepast Sporten.

Jong en oud kunnen zondag 11 februari vergezeld van een begeleider of met familieleden van 13.00 tot 16.00 uur meedoen aan de instuif. De entree bedraagt € 2,50, de begeleider/familieleden betalen geen entree. U kunt zich van te voren aanmelden via www.sport-z.org/uniekewinterspelen.