ALKMAAR - Stichting Sport-Z is in maart gestart met nieuwe sportgroepen voor jeugd en jongeren op de zaterdagochtend bij Outdoorpark Alkmaar. De trainingen zijn gericht op deelnemers die buiten de boot vallen bij reguliere sportactiviteiten (10.00-11.00 uur) of die een verstandelijke beperking hebben (11.00-12.00 uur). Wie interesse heeft kan eerst drie gratis proeflessen volgen om te kijken of de activiteit bij hem/haar past. Meer informatie en aanmeldopties vindt u op de site www.sport-z.org/sportoutdoor.

Sport-Z richt zich met haar sport- en beweegaanbod op doelgroepen die nét dat beetje extra begeleiding nodig hebben. Bij deze activiteiten staan het beleven van plezier en vergroten van sociale contacten centraal. De nieuwe sportgroep op het Outdoorpark is ontstaan door een combinatie van omstandigheden; het ‘verplicht’ buitensporten beviel zo goed dat de huidige groep sporters aangaf dit wel vaker te willen. Daarnaast was er ook contact met potentiële nieuwe deelnemers die een structureel sportaanbod in de buitenlucht wel zagen zitten.

Twee doelgroepen
De sportlessen richten zich voorlopig op kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod, of net dat beetje extra begeleiding nodig hebben (10.00-11.00 uur, leeftijdsindicatie 8-14 jaar). En op kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking (11.00-12.00 uur, leeftijdsindicatie 8-26 jaar). Elke week staan er andere sporten en spellen op het programma, variërend van boogschieten tot balspelen, tikspelen en estafettevormen. Wie interesse heeft in de activiteiten kan eerst drie proeflessen volgen. Vervolgens kosten de lessen € 45,- per 10 weken. Aanmelden kan via de website, www.sport-z.org/sportoutdoor.