ALKMAAR - Sport-Z start woensdag 26 augustus weer met een nieuw seizoen SportMIXX, een uniek sportprogramma voor jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod. Dit specifiek op de doelgroep afgestemde programma wordt begeleid door een professionele sporttrainer met pedagogische achtergrond. De lessen vinden eens in de twee weken plaats op woensdag en zijn bestemd voor jeugd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. De deelnemers beoefenen in blokken steeds andere sporten op diverse sportlocaties door Alkmaar. In de groep is nog plaats voor nieuwe jongeren die zich willen aansluiten.

"Bij Sport-Z organiseren wij sportactiviteiten voor iedereen die op één of andere manier bij het reguliere sportaanbod buiten de boot dreigt te vallen. De doelgroep heeft soms behoefte aan meer persoonlijke aandacht voor, tijdens en na de les en dat kunnen we bij onze activiteiten bieden. Naast dat we samen op 'ontdekkingstocht' langs de sporten gaan, stimuleren we ook de sociale interactie tussen de jongeren in de groep. De jongeren gaan daarom met veel plezier naar de sportlessen," aldus Thomas Botman, coördinator van de SportMIXX lessen bij Sport-Z.

Algemene informatie

Eens in de twee weken wordt de sportles verzorgd op woensdag van 17.45 tot 18.45 uur. De jongeren bezoeken elke keer andere sportlocaties, het rooster wordt bekend gemaakt per mail. Je volgt eerst een introductieles om te kijken of SportMIXX wat voor jou is. Deelnamekosten bedragen € 45,- per 10 lessen/20 weken, het is mogelijk om te betalen met AlkmaarPas tegoed.

Aanmelden

Er zijn nog enkele plekken vrij in de lessen. Aanmelden voor SportMIXX is mogelijk via het aanmeldformulier op de website www.sport-z.org/sportmixx. Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Thomas Botman, via sportmixx@sport-z.org of 06-42234439.