TWENTE - Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilliger actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen.


Twee van de genoemde medailles tijdens de Special Olympics in Twente, te weten prachtige zilveren, waren voor de voet- en handballers van de sv Koedijk (de Giganten).

Zij wisten deze mee te nemen naar het prachtige Koedijk en na het behalen door de spelers met grote trots gedragen en getoond aan een ieder die ze maar wilde zien of niet wilde zien.

Toen zij afgelopen vrijdag met 3 busjes (gesponsord door BSO Soef en een fantastische deal met Middelbeek autoverhuur) richting Enschede vertrokken hadden ze dit in hun stoutste dromen (iets wat in het tentenkamp van het Olympisch dorp op het universiteitscomplex Twente in het gedrang kwam door het tekort aan slaap) niet kunnen vermoeden.

Een prestatie waar sv Koedijk, spelers, begeleiding maar ook de gemeente Alkmaar enorm trots op kan zijn.

De Special Olympics zijn een schoolvoorbeeld waarbij sportiviteit, kameraadschap, eerlijkheid, het ontbreken van "normale” grenzen en irritaties en iedereen in zijn waarde laten, ongeacht zijn beperking, de normaalste gang van zaken zijn.

Één groot feest waarbij mensen zich met hun eigen beperking elkaar altijd weten te vinden en heel veel plezier hebben.

Iets voor onze regio om dit te organiseren?. We hebben als sportstad alle faciliteiten binnen een heel klein gebied en ervaringen op dit gebied (Internationale Children Games en EK Wielrennen)?

De Giganten zullen dan zeker present zijn.