AMSTERDAM/ALKMAAR – Alkmaar Guardians kan weer terugkijken op een succesvol weekend. Zowel de dames als de heren van Alkmaar Guardians wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten.

US (3) – Alkmaar Guardians dames 49-66
‘De eindstand doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was, maar dat was zeker niet zo’, zei Jeanne Godecke na US – Alkmaar Guardians. Waarbij de Alkmaarders met 49-66 zegevierde. ‘Tot aan begin van het vierde kwart was het een gelijk opgaande strijd.’

Alkmaar begon slap aan de wedstrijd, waardoor US brutaal de leiding nam. Na een time-out, waarin de Alkmaarse dames de opdracht kregen om meer pressie uit te oefenen in de verdediging, kreeg het meer grip op de aanvallen van de thuisploeg. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en geen van de teams kon echt uitlopen. Met 28-25 had US halverwege de voorsprong in handen. Het derde kwart gaf niet echt een ander beeld. Wel wist de ploeg van Godecke de achterstand om te buigen naar een voorsprong van zes punten.

In het vierde en laatste kwart zette US, zonder succes, een press verdediging neer. Het was namelijk Alkmaar Guardians dat kon uitlopen. Godecke: ‘Na het eerste kwart hebben de dames het weer goed opgepakt en als team de overwinning mee naar Alkmaar genomen.’

Alkmaar Guardians heren – Volendam 79-63
Net zoals de dames wisten de heren de volle buit te pakken. De ploeg van coach Adam Lenaarts wist in eigen huis te winnen van Volendam. ‘Het was een goede wedstrijd. We begonnen heel sterk. Verdedigend hadden we zone neergezet’, zei de coach. In het eerste kwart kwam Volendam maar tot acht punten. ‘Uit hadden we moeite met hun drie punt schot en dat konden we nu goed verdedigen. Daar was ik blij mee.’

De rentree van center John Campbell zorgde eveneens voor blijdschap bij de coach. ‘Hij maakte wel het verschil hoor. Hij pakte zoveel rebounds en zorgde dat de verdediging dicht bleef.’ Aanvallend bewezen Steve Bleeker en Wienand de Waal Malefijt erg effectief te zijn. ‘Met het door wisselen kwam Volendam een beetje terug en gingen over ons heen, maar in laatste kwart hebben we het weggezet. Vooral van drie punt afstand.’