ALKMAAR - De 13 jarige Thalissa Wijkstra uit Alkmaar is tevreden met haar resultaten op het Jeugd WK dat plaats vond van 21 tot 29 november in Azerbeidzjan. De jongste trampolinespringster van Triffis sprong zich naar een 14e plek.


Een knappe prestatie volgens coach Sven Mooij die veel potentie ziet. "Ze is eerstejaars in de categorie 13-14 jaar en haar 14e plaats laat zien dat ze potentie heeft om volgend jaar de finale (top 8) te halen als ze nog wat beter wordt." Haar keuze oefening heeft ze iets aan moeten passen en in de aanloop naar het WK had Thalissa wat rugproblemen. Anders had ze zelfs nog hoger kunnen eindigen.

Thalissa is één van de grotere talenten van Nederland en behaalde de hoogste plaatsen binnen Team NL. Samen met Lina Uljee behaalde ze synchroon de 4e plaats. Wat de prestatie des te mooier maakt is dat Thalissa naast het trainen, geld moesten inzamelen om überhaupt mee te kunnen doen. De turnbond heeft namelijk geen geld (over) voor uitzending naar toernooien.

Aan de WAGC namen nog meer Triffis-leden deel. Maura de Vos en Sophie van Beek behaalden bij de meisjes 17-21 jaar respectievelijk de 33e en 46e plaats en synchroon schopten ze het tot een mooie 12 plaats. Jorja Visser eindigde op plek 44 bij de meisjes 15-16 jaar en schopte het met Megan Brouwers van FlikFlak Den Bosch tot plek 19 bij het synchroonspringen. Lina Uljee werd individueel 39e.

Thalissa is regerend Nederlands Kampioen en traint alweer hard door voor komend jaar waar ook weer grote toernooien op het programma staan. Als u haar wilt steunen kunt u kijken op talentboek en zoeken naar Thalissa Wijkstra.