ALKMAAR - Voor Pascal Wiebering begint morgen het wereldkampioenschap trampolinespringen. De 25-jarige Heiloose haalde tijdens de kwalificaties drie van de vier keer de WK-limiet waardoor zij nu in Bulgarije het WK mag springen.

Wiebering springt morgen haar individuele wedstrijd. "Een geweldige ervaring die ik nooit ga vergeten", zegt de studente. Afgelopen zondag is zij met haar trainer Sven Mooij vertrokken naar Sofia.

De uitslag maakt voor Wiebering niet uit. "Ik wil twee goede oefeningen springen en dan ben ik tevreden", zegt de Heiloose. "Een WK-finale zit er individueel niet in. Daar is het niveau te hoog voor", relativeert haar trainer.

Blessure

Wiebering heeft geen perfecte voorbereiding gehad. Ze heeft al een jaar last van haar enkel. Ondanks dat heeft ze zich geplaatst voor het wereldkampioenschap. "Dat is erg knap. Ze heeft wel wat hinder gehad in haar ontwikkeling", zegt trainer Sven Mooij. Wiebering denkt de pijn tijdens de wedstrijd te kunnen vergeten. "Door de adrenaline zal ik mijn voet niet voelen. Na de wedstrijd is dit wel anders denk ik."

Olympische Spelen

In 2020 zijn de Olympische Zomerspelen in Japan. Voor Wiebering is dit een groot doel. "Dat zal

erg mooi zijn om daar te komen, maar wel heel lastig." Haar trainer Mooij denkt dat Wiebering de Spelen kan halen. "Het is een traject van twee jaar. Je moet in World Cups constant goed presteren of op het WK top-8 halen. Dat is een uitdaging."

Morgen springt Wiebering dus haar individuele wedstrijd. Vrijdag doet ze mee met het onderdeel synchroon.