ALKMAAR - De Nederlandse Padelbond is druk bezig met de voorbereiding op het aankomende WK padel in Qatar. Dit WK wordt gehouden van 16-21 november in Doha, Qatar. De afgelopen week heeft de NPB een voorselectie bekend gemaakt van spelers die mogelijk mee gaan naar dit WK.


In de voorselectie zitten twee jonge talentvolle spelers van TPC Daalmeer, Giovanni Bos en Menno Nolten. Deze voormalige tennissers van TV Oudorp hebben zich de afgelopen jaren helemaal toegespitst op Padel. Giovanni ging zelfs vlak voor de coronacrisis naar Spanje om daar een half jaar lang te trainen. Door het Corona virus moest hij helaas deze trainingstage afbreken. Ook Menno is als trainer van de Padelkings helemaal toegewijd aan Padel. Nadat beide spelers vorig jaar al mee waren naar het EK, zitten ze nu ook weer in de voorselectie voor het NL Team dat kwalificatie voor het WK in Qatar mogelijk moet maken. De komende maanden zal er met het NL team volop getraind worden, waarna duidelijk zal worden wie in de definitieve selectie zal komen.

Voor voorzitter Eric de Lange van TPC Daalmeer is het duidelijk dat zijn club op de goede weg is en dat de voorselectie van Menno en Giovanni weer een mooie stimulans is voor de overige leden van de club. Ze zien dat je met veel inspanning in deze jonge sport nog iets kan bereiken. Hopelijk motiveert dit ook andere jonge spelers om naast Tennis of een andere sport ook Padel eens te proberen. Mede om de steile leercurve van de sport is het ook voor minder professionele spelers een heerlijke sport om te spelen.

TPC Daalmeer haalde als een van de eerste verenigingen in de regio, Padel naar Noord-Holland. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. De laatste jaren maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n vierhonderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen.

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Meer over Padel leest u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op www.tpcdaalmeer.nl