ALKMAAR - De afgelopen maanden heeft de Nederlandse Padelbond wederom selectiewedstrijden gehouden voor het Nederlands veteranen padelteam, in de categorieën 45+. 50+ en 55+. Doel van deze door de Nederlandse Padelbond georganiseerde selectiewedstrijden was om tot een Nederlands veteranenteam te komen voor de vriendschappelijk interland tegen Spanje, welke in het weekend van 7-9 maart a.s. wordt gehouden. Ook een aantal andere spelers van TPC Daalmeer deden mee aan deze selectiewedstrijden.

Vandaag is duidelijk geworden dat TPC Daalmeer speler Eric de Lange wederom geselecteerd is voor het Nederlands Padelteam 50+. In 2017 en in 2018 speelde Eric al in het veteranen team 45+, waarvoor hij internationale trips maakte naar o.a. Helsinki en Gent. Met de groei van de sport en een groeiend aantal goede spelers verloor hij afgelopen jaar echter zijn plek in het team aan andere spelers. Maar omdat Eric onlangs 50 werd, kwam hij nu in aanmerking voor een andere leeftijdscategorie. Waarbij nu gebleken is dat hij een plek in het veteranenteam 50+ heeft weten te bemachtigen. Een mooie opsteker voor hem en voor TPC Daalmeer.

De interland wordt gespeeld op vrijdagavond 7 maart en zaterdag 8 maart a.s. op de binnenbanen van La Playa in Rijswijk, het grootste indoorcenter in Nederland.

TPC Daalmeer haalde als een van de eerste verenigingen in de regio, Padel naar Noord-Holland. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. De laatste jaren maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n vierhonderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen.

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en twee (binnekort drie) padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Meer over Padel leest u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op www.tpcdaalmeer.nl