ALKMAAR - In december 2017 vonden in Rijswijk bij La Playa de selectiewedstrijden plaats voor het Nederlands veteranenpadelteam in de categorieen 45+, 50+ en 55+.

Doel van deze door de Nederlandse Padelbond georganiseerde selectiewedstrijden was om tot een Nederlands veteranenteam te komen voor een landenwedstrijd in januari 2018 in Helsinki. Ook een aantal spelers van TPC Daalmeer deden mee aan deze selectiewedstrijden. TPC Daalmeer haalde als één van de eerste verenigingen in de regio Padel naar Noord Holland. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. Het laatste jaar maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen.

De gezellige en spannende dag kreeg voor TPC Daalmeer speler Eric de Lange een positief vervolg. Hij is na deze intensieve dag geselecteerd voor het Nederlands Padelteam 45+. Dit betekent dat hij in het weekend van 19-21 januari a.s. ons land mag vertegenwoordigen in de 6 landenwedstrijd in Helsinki. De andere landen die naast Nederland mee doen, zijn Engeland, Finland, Duitsland, België en het sterke Spanje. Naast de categorie 45+, wordt Nederland ook vertegenwoordigt in de 50+ categorie en de 55+ categorie. Deze landenwedstrijd geeft aan dat Padel in heel Europa een enorme opmars maakt.

Eric de Lange is uiteraard zeer verheugd over zijn selectie en geeft aan dat het een mooie stimulans is voor hem zelf, maar ook voor TPC Daalmeer om door te gaan op de ingeslagen weg. Het is duidelijk dat de vereniging op de goede weg is en dat er een mooie ontwikkeling wordt doorgemaakt.
Veel spelers groeien in hun padelniveau. Naast Eric zijn er diverse jongere spelers die genoteerd staan in de Nederlandse top-30 Padelranking.

Geënthousiasmeerd door deze successen komen er steeds meer sporters die een Padelclinic volgen.
Een bijzondere clinic wordt zaterdag 3 februari gegeven onder leiding van Bram Meijer, de nummer één speler van Nederland. Deze clinic wordt gecombineerd met een beginnerstoernooi. Informatie en inschrijven is te vinden op de website tpcdaalmeer.nl

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en twee (binnekort drie) padelbanen.

Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.
Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.
Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.
Meer over Padel lees u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op www.tpcdaalmeer.nl