ALKMAAR - In oktober 2016 haalde TPC Daalmeer als een van de eerste verenigingen in de regio, Padel naar Noord Holland. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. Het laatste jaar maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen.

Ook bij TPC Daalmeer heeft padel een ware aantrekkingskracht gehad. Veel nieuwe leden hebben zich aangemeld zuiver en alleen voor padel. TPC Daalmeer heeft inmiddels vier competitieteams in de competitie van de Nederlandse Padelbond. Één team werd afgelopen weekend zelfs kampioen van Nederland in de 3e klasse.

Volgens voorzitter Eric de Lange neemt ook het aantal aanvragen voor sportieve uitjes steeds meer toe op de vereniging. Menig vriendenclubje, afdeling, tennisteam of voetbalteam volgden een Padelclinic en beleefden een sportieve middag of avond. Het geeft goed weer hoe de sport in de lift zit en hoe steeds meer mensen op de hoogte raken van de sport. Één keer gespeeld betekent op zeker dat je het nogmaals gaat spelen. Ook omdat de sport zeer laagdrempelig is en door iedereen te leren is.

Vanwege het succes van Padel bij TPC Daalmeer heeft de algemene ledenvergadering recentelijk ingestemd met het voorstel van het bestuur voor de aanleg van een derde padelbaan.
Met meerderheid van stemmen is dit voorstel aangenomen. Zodat de vereniging op korte termijn de derde padelbaan gaat bestellen bij leverancier Padelbouw uit Lelystad.

Naar verwachting zal de padelbaan vóór half januari 2017 geplaatst gaan worden. Ruim op tijd voor het Internationale FIP200 toernooi dat gepland staat in het weekend van 8-10 juni 2018.
Aan dit FIP200 toernooi doen naast de nederlandse top padelspelers, een aantal buitenlandse wereld top200 padelspelers mee.