ALKMAAR - Het was feest bij de shorttrackbaan in sportcomplex De Meent. Daar ontvingen de sporters van Shorttrack Alkmaar het nieuwe clubpak uitgereikt door shorttracker van het jaar Itzhak de Laat. Een complete verrassing voor de leden. “Na ruim 10 jaar was een nieuw tenue een grote wens. Het versterkt namelijk ons clubgevoel. Hoe leuk is het om iets bijzonders te maken van de paklancering door een topshorttracker uit te nodigen,” vertelt Ronald Goud, trainer van Shorttrack Alkmaar.

Ambitie
Uit de keuze voor het nieuwe pak, prijkt de ambitie van de club. Zij wil namelijk de Noord-Hollandse shorttrack identiteit vergroten. Het ontwerp komt van Klaske Baars, lid en veelbelovend shorttracktalent. Zij werd geïnspireerd door de vlag van Noord-Holland: een horizontale driekleur van geel, rood en blauw. Goud vertelt: “Nu hebben we een pak met internationale allure. Want naast regio competities, rijden we ook Europese StarClass wedstrijden”.

Clinic
Als kers op de taart werden de leden getrakteerd op een clinic van Itzhak de Laat. Onlangs werd De Laat door de KNSB uitgeroepen tot shorttracker van het jaar 2020 vanwege zijn zilveren medaille bij het Europees kampioenschap op de 1500 meter. “Zo gaaf om één van mijn voorbeelden live op het ijs te zien en ook nog tips & trucs te krijgen. Iets wat ik altijd blijf onthouden!” aldus lid Kick Wessels (12 jaar).

Gratis proefles
Shorttrack Alkmaar traint maandagavond en zaterdagochtend. Krijg je ook zin in shorttrack? Volg een gratis proefles! Stuur een email naar info@shorttrackalkmaar.nl of kijk op de website voor meer informatie: www.shorttrackalkmaar.nl