ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zich goed hersteld van de nederlaag die het vorige week leed tegen Dirkshorn (4-2). Ondanks het ontbreken van de beide topscorers behaalden de Alkmaarders een ruime 6-0 overwinning op Nieuwe Niedorp met een glansrol voor Mick Boon.


De aanvaller van de Alkmaarders is niet altijd een vaste waarde meer in het eerste elftal van trainer Arjan Huisman die echter immer een beroep kan doen op de all-rounder die in de afgelopen jaren al vele posities wist te bekleden in het elftal van de rood-wit geblokten. Omdat de oefenmeester niet kon beschikken over zijn beide topscorers, Sercan Yilmaz was geschorst en Ilias Ait Kassi geblesseerd, mocht Boon het in de wedstrijd tegen Nieuwe Niedorp weer eens in de spits proberen en die rol vervulde hij met glans.

Het duel was namelijk nog geen tien minuten oud toen hij al tweemaal op de juiste plek om voorbereidend werk van achtereenvolgens Ginyo Vrede en Kevin Floor af te ronden. Kort voor de rust voltooide de spits zelfs een loepzuivere hattrick.

Het bleef echter niet bij die hattrick want kort nadat Vrede de thuisploeg op 4-0 had gebracht zorgde Boon nog eens voor een hoogtepunt. Na drie intikkers nam hij een lange bal van achteruit ineens op de schoen en met veel precisie plofte die over de overigens uitstekende keepende Bryan Rood in het doel. Voor Huisman het teken om zijn "oproepkracht" daarna een publiekswissel te gunnen. Veel gebeurde er daarna niet meer, maar in de slotminuut schoot Miquel Dubois nog wel de eindstand op het scorebord: 6-0.

Alkmaarsche Boys klimt door de zege naar de vierde plaats en gaat komende zondag op bezoek bij de nummer vijf in de stand, Hugo Boys.

Alkmaarsche Boys - Nieuwe Niedorp 6-0 (3-0)

6. Boon 1-0
8. Boon 2-0
44. Boon 3-0
55. Vrede 4-0
58. Boon 5-0
90. Dubois 6-0

Foto's: DP Sportfotografie