BREEZAND - Alkmaarsche Boys speelt komende zondag op bezoek bij hekkensluiter ZAP. Eerder dit seizoen wonnen de Alkmaarders met 4–0, een uitslag die komende zondag ook niet ondenkbaar is.

Tom Hofkamp kan omschreven worden als een liefhebber van de sport. Naast Alkmaarsche Boys is Hofkamp ook in de zaal actief, bij FC Marlène. “Het bevalt prima en het is goed te combineren; aldus de man die niet bij elke training van de partij is; “Ik train niet alles mee zodat ik vrijdag en zondag fit ben. Beide trainers vinden het ook prima gaan zo” verklaart de man die volgend seizoen bij SV Koedijk gaat spelen.

Dit seizoen speelt Hofkamp zijn wedstrijden gewoon aan de Vondelstraat in Alkmaar. Met Alkmaarsche Boys verwacht de speler met zijn sterke rechterbeen op een mooie tweede seizoenshelft; “Kampioen gaan we niet meer worden. Maar als we deze lijn doorzetten dan kunnen we de nacompetitie halen. Dat zou voor mij een mooi toetje zijn na vijf mooie jaren bij de club” waarmee Hofkamp een prachtig scenario omschrijft.

Favoriet

Komend weekend wacht een uitwedstrijd tegen ZAP, de rode lantaarn drager van de tweede klasse. De ploeg kent een moeizaam seizoen en heeft slechts acht punten vergaard uit de eerste veertien wedstrijden. Handhaving zal dus een moeilijk verhaal worden voor de ploeg uit Breezand. De ploeg krijgt veel doelpunten tegen in het moeizame seizoen, zo ook in de uitwedstrijd tegen Alkmaarsche Boys.

“We wonnen thuis 5-0 van ZAP, wij waren heer en meester. ZAP speelde destijds op de counter” blikt Tom Hofkamp terug op de eerdere ontmoeting van dit seizoen.

“Komende zondag verwacht ik wel een lastigere wedstrijd” aldus Hofkamp die wel duidelijk is dat zij de favorietenrol moeten waarmaken; “Ik verwacht dat we gaan winnen. Dat zijn we ook verplicht als je kijk naar de ranglijst en naar onze kwaliteiten . We trainen goed en zijn behoorlijk fit. We moeten dus winnen” besluit Tom Hofkamp.