HEILOO – Het gerucht dat de laatste dagen steeds hardnekkiger werd is afgelopen maandagavond bevestigd. De Foresters stopt met zondagvoetbal en wordt vanaf volgend seizoen een zaterdagvereniging.

Het is een besluit dat niet over een nacht ijs ging. ‘De gesprekken die lopen al een tijdje, ook met de selectie. Daarnaast krijgen nu al berichten dat spelers willen terugkomen nu we naar zaterdag gaan’, reageert voorzitter Bas Michielsen.

De afnemende animo van zowel spelers als bezoekers voor de zondag hebben geleid tot een onderzoek door Commissie Voetbalzaken. In het algemeen is gebleken dat het grootste deel van de betrokken jeugdspelers het liefst op zaterdag speelt. Hierdoor zal de aanwas voor de toch al gekrompen zondag-afdeling nagenoeg opdrogen, met alle gevolgen van dien. Een uitgestorven park en een lege kantine komen de sfeer en beleving niet ten goede. De kostenpost voor de zondag wordt te groot en om op zondag voldoende vrijwilligers te vinden is al jaren een probleem.

‘We slaan een nieuwe, ambitieuze zaterdag-weg in. Naast het feit dat we de afgelopen tijd al meer aandacht geven aan onze niet-selectie jeugd en de bloeiende meidenafdeling, zullen we er alles aan doen om de huidige zondagselectie te blijven prikkelen en motiveren want zij zullen volgens de regels in de zaterdag vierde klasse moeten beginnen’, aldus voorzitter Bas Michielsen. Momenteel speelt het vlaggenschip van De Foresters in de tweede klasse van het zondagvoetbal.

Door de verschuiving van de zondag teams naar de zaterdag zal de veldbezetting intensiveren. Doordat De Foresters over twee verlichte kunstgrasvelden beschikt, kan dit met een extra speelronde aan het eind van de middag prima worden opgevangen.

Nieuwe coach
Een gevolg van de verhuizing naar de zaterdag is dat de huidige selectietrainer Edwin Reder na dit seizoen afscheid zal nemen van de club. De Foresters moet zodoende op zoek naar een nieuwe trainer die met oog op de ambities de capaciteit heeft om de Egels snel naar de zaterdag tweede klasse te brengen. De club heeft hierbij de ambitie uitgesproken om in drie jaar tijd, twee keer te promoveren.

De wedstrijd tussen De Foresters en HSV, die komende zaterdag om 18.00 uur begint, zal de laatste derby zijn in competitieverband.