WARMEHUIZEN - Trots dat de wind gevaarlijk de polder inblies en het wegdek net opdroogde van weer een echte Hollandse zomerbui, reden afgelopen zondag ruim 27 renners hun tijdrit in de verkaveling nabij Warmenhuizen.


Het was al weer voor de 5e keer dat deze rit tegen het uurwerk werd afgewerkt georganiseerd door WV Alcmaria-Victrix. Het loodzware parcours lag er redelijk bij, trots dat vooral het in de bochten door de aanwezige klei oppassen geblazen was.


Bekende namen meldde zich al in alle vroegte bij de wedstrijdleiding, zoals Steven Heshusius, Kay Pronk, Bas Rijs, Armando van Bruggen, Melvin Bos en de snelle Tijs Dekker uit Oosthuizen. Enkele dames, zoals Alicja Verhagen, Nathalie Nelemans en Evy Breed namens de organiserende vereniging, maakten de groep bij deze categorie compleet.


Bij de jeugd was o.a. de snelle Maaike Pronk van de partij evenals Ravi Raadgers uit Den Helder
Ter perse gaan van dit verslag was de einduitslag nog niet duidelijk, mede door het vele water en de gevoelige elektronica moet er nog bekeken worden wie er uiteindelijk als winnaars waren bij de betreffende categorieën.


Wel was duidelijk dat het weer, en vooral het wegdek menig renner partner heeft gespeeld en 2 lichte valpartijen waren daar duidelijk een voorbeeld van.